Ett spårarbete i Varbergstunneln stoppar all tågtrafik förbi Varberg under påsken.
Ett spårarbete i Varbergstunneln stoppar all tågtrafik förbi Varberg under påsken. Bild: Annika Karlbom

Tågstopp genom Varberg hela påsken – så påverkas Kungsbacka

Under påskhelgen planerar Trafikverket att göra omfattande spårarbeten i Varbergstunneln. All tågtrafik stängs av genom Varberg och resor mellan Falkenberg och Göteborg påverkas, det rapporterar SVT Halland.

ANNONS
|

Under påskhelgen planerar Trafikverket att genomföra flera omfattande spårarbeten, både i Varbergstunneln och i Göteborg. Det kommer att påverka tågtrafiken, vilket gör att om man planerar att resa med tåg från Kungsbacka måste man planera resan väl.

Från skärtorsdagen fram till och med annandag påsk kommer arbetena pågå och först på tisdagen rullar allt som vanligt igen.

Under tiden ersätter bussar på sträckan men exakt hur de kör beror på vilken dag resan sker. Bussarna kommer också köra med 50 procents beläggning för att minska trängsel ombord.

LÄS MER:Öresundstågens övergång till SJ har inte varit smärtfri

Västtågen ställs in mellan Göteborg och Kungsbacka

Kungsbacka berörs främst från och med långfredagen klockan 00:40 fram till midnatt den tredje april då västtågen kommer vara inställda mellan Göteborg och Kungsbacka.

ANNONS

– Det gäller antingen hela sträckan eller delar. Vi rekommenderar alla att ta kontakt med just sitt tågbolag för att få detaljerad information om hur just din resa påverkas, säger Madeleine Frödell, chef för trafik i Väst på Trafikverket.

Spåren kommer också underhållas även i Kungsbacka och kontaktledningar upprustas.

De som vill resa längre sträckor påverkas också under påskhelgen, längsmed Västkustbanan ersätter bussar till Falkenberg.

Hon råder också resenärer att resa endast om de måste, med tanke på pandemin.

– Ska man ge sig ut så rekommenderar vi att man planerar sin resa noggrant, från dörr till dörr, säger hon.

LÄS MER:Fjärrtrafiken begränsas för att minska smittspridningen

ANNONS