Syskonen Isabell, Nellie och Teo fyller år samma dag

Fredag 16 april fyller Säröborna Teo, Isabell och Nellie Sjölin år. Det märkvärdiga är att de är syskon och alla tre är födda samma datum – olika år.
– Ett tag hade vi barnkalas tre helger i rad, vi tog helt slut, säger mamma Josefin Grönlund Sjölin.

ANNONS
|

Häromveckan blev det en internationell nyhet att den franske fotbollsstjärnan Antoine Griezmann har tre barn födda på samma datum, fast olika år.

– Då sa mina barn ”Varför gör ingen ett reportage om oss?”, säger Josefin Grönlund Sjölin.

Nu blir det ändring på det. Kungsbacka har en egen supertrio i form av syskonen Nellie, Isabell och Teo Sjölin. De är alla tre födda den 16 april med två års mellanrum – 2006, 2008 och 2010.

På fredagen blev det alltså ett kombinerat 11-, 13- och 15-årskalas hemma hos familjen Grönlund Sjölin i Särö.

– Traditionen är att de sover i samma rum natten innan, så kommer vi in med tre olika födelsedagsbrickor. Sen är det som på julafton, med presenter överallt, säger barnens mamma Josefin Grönlund Sjölin.

ANNONS

LÄS MER:Taket läcker – nu måste anrika skolan renoveras: ”Dyrare än vi trodde”

Tre födelsedagsbarn – tre tårtor

För rättvisans skull blir det tre tårtor, så att alla få blåsa ut ljusen på tårtan.

Ni måste äta tårta så det sprutar ur öronen?

– Lite så är det. Men det får det vara värt.

De tre födelsedagsbarnen bestämmer gemensamt middagsmat. Som tur är så har de ganska lika smakpreferenser och i år blir det räkor.

– Det är också första gången som döttrarna bakar tårta själva. Det blir en med chokladmousse och sonen önskar sig kladdkaka. Dessutom ska vi ha fryst jordgubbscheesecake, säger Josefin Grönlund Sjölin.

Men hur kommer det sig du födde alla tre på samma datum?

– Tja, alla tre har kommit till på naturlig väg. Nellie, som fyller 15 år, var åtta dagar tidig och Isabell, som fyller 13 år, kom åtta dagar sent.

När barnmorskan sa att beräknat födelsedatum för minstingen Teo var 16 april, så bara skrattade de blivande trebarnsföräldrarna Josefin och Andreas.

– Det kändes ju som att okej, då blir det den dagen, säger Josefin.

Försökte du påverka det på något sätt?

– Inte mer än att den 15 april gick jag en extra promenad för jag var så bestämd att han skulle komma då.

Och så blev det. De blivande storasystrarna fick med sig påsar med inslagna presenter eftersom de firade sina födelsedagar hos mormor.

ANNONS

LÄS MER:Mölndalsparet drabbades av ovanliga häxsotet

Frågor om hur man får barn på samma datum

På BB blev uppståndelsen stor.

– Läkaren som var med när Teo föddes var intresserad av statistik, men han kunde inte räkna ut sannolikheten för att det här skulle ske.

Vad säger omgivningen?

– Det är lite frågor om hur vi har gjort för att det ska bli såhär. Jag svarar att jag vet inte, det har bara blivit så. Och så undrar en del om barnen inte vill ha egen dag, men de gillar det och den 16 april har blivit en riktig högtidsdag för oss.

– Det är bara kul att dela födelsedagen med flera, säger Isabell, snart 13.

Nellie, snart 15, håller med, men lägger till att hon ser fram emot konfirmationen i sommar, då hon får stå i fokus själv.

Mamma Josefin medger att det var lite tufft de år då det skulle anordnas barnkalas för alla tre samtidigt. Försöket att sprida ut kalasen på tre helger efter varandra lades ner.

– Vi tog helt slut. Det var bättre att köra tre kalas på en helg, behålla ballongerna och serpentiner och bara langa ut nya tårtor.

LÄS MER:Sommarkaféet i Stadshusparken har öppnat: ”En mysig oas”

ANNONS