Sven vill vara Kungsbackabo även på Google: ”Pinsamt dåligt”

Googla! Det brukar vara lösningen på många frågeställningar. Men om du söker information om var gränsen mellan Kungsbacka och Mark går, så hamnar du flera kilometer fel.
– Det är pinsamt dåligt, säger Sven Karlsson.

ANNONS
|

Att googla på Äskebacka tar 0,46 sekunder. Men att få nätjätten att rätta till ett fel på Google maps tar betydligt längre tid.

Sven Karlsson bor i Äskebacka och driver tillsammans med övriga familjemedlemmar Karlssons Musik. Platsen ligger i Kungsbacka kommun med råge, men inte enligt Google.

Första felanmälan 2016

Deras kartfunktion placerar Äskebacka i Marks kommun och därmed även i Västra Götalands län. Sven Karlsson felanmälde redan 2016 och först förra året kom ett svar.

”Tack för ditt brev till Google Sweden AB daterat den 10 augusti 2016. I ditt brev ber du om hjälp med att anmäla ett fel på Google Maps. Vi kan informera er om att Google Sweden AB varken äger eller tillhandahåller tjänsten Google Maps, vilket är en tjänst som ägs och drivs av Google Inc, ett amerikanskt företag med säte i Kalifornien. Google Sweden AB har därför inte möjlighet att svara på förfrågningar om ändringar i Google Maps.”

ANNONS

– Ett svar som inte gav någonting. Jag förstår inte hur det kan vara så svårt att ändra på något som är fel? Är de inte måna om att göra rätt? frågar sig Sven Karlsson.

Lider inte av det

Han har fortsatt driva saken så gott det går. Sven säger att han känner sig som hallänning och att det är en viktig fråga.

– Det är klart att jag inte lider av det, men det blir konstigt. Vi får kunder till butiken som undrar om de hamnat fel. Det är pinsamt och man måste förklara vad det kommer sig, säger Sven Karlsson.

Han fortsätter:

– Jag hade inte sagt något om det handlat om några hundra meter. Men i det här fallet är det säkert en halvmil fel. Och jag förstår inte varför. Gränserna har alltid sett ut så här, det är inget som har ändrats.

Håller på att undersöka

Kungsbacka–Posten har varit i kontakt med Google Sverige och förklarat problematiken.

– Vårt team håller på att undersöka saken och jag kan därför inte lämna några närmare kommentarer. Vi får återkomma om detta, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationschef.

LÄS MER:Fort fullt när dragspelskungarna ordnade fest igen: ”Bjuder tillbaka”

LÄS MER:Linnea lämnade mopedbilen i trekvart – blev vandaliserad

LÄS MER:Roland lever drömmen – bygger vingård i Fjärås

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS