Surdegs-Kennys bok är en riktig storsäljare

Surdegsexperten Kenny Jakobsson från Kullavik öppnade surdegsbageri mitt i brinnande pandemi. Han skrev också en surdegsbok som släpptes vid årsskiftet. Boken har hamnat på topplistorna och har fått många hyllningar.
– Det känns surrealistiskt men också jävligt ballt, säger han.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Det har varit en intensiv period för Kenny Jakobsson. På mindre än två år har han blivit pappa, öppnat bageri och skrivit sin första bok. Boken ”Surdeg: Lär dig hantverket” som släpptes i mellandagarna har gjort succé bland nyfikna brödbaksintresserade. Han är själv helt överväldigad över alla reaktioner.

– Det är väldigt roligt. Jag hade noll förväntningar egentligen. Jag visste inte hur den skulle mottas eller om folk skulle köpa den, jag tyckte mest det var roligt att skriva en bok, säger han.

LÄS MER:Publiken trotsade regnet – full fest på kommunens olika gårdar

Boken är bland toppen

Första upplagan har redan snart sålt slut och Kennys surdegsbok toppar listorna, bland annat över de mest sålda böckerna i januari.

ANNONS

– Det känns så himla konstigt när man kollar på topplistorna, att vara där bland Jan Guillous senaste bok. Det känns surrealistiskt men också jävligt ballt, säger han.

Han driver den kanske största Youtube-kanalen om surdeg sedan några år tillbaka och där följer både erfarna surdegsbagare och nybörjare hans tips och trix för att få till den bästa degen. Där får han också mycket hyllningar.

– Det är svårt med sociala medier att ta till sig alla fina kommentarer, det blir lätt att man sållar bort. Men det är jättekul verkligen. Jag hoppas att man har något att tillföra till surdegsbakandet, säger Kenny Jakobsson och skrattar.

LÄS MER:Äggpriserna höjs ytterligare – anledningen är ökade kostnader: ”Ett par kronor”

Kan bli en uppföljare

Och det verkar som om han har hittat precis det som folk saknat. Det är stående ovationer från recensenterna. En skriver:

”Denna bok är verkligen till stor hjälp för en amatör. Pedagogiskt och med mycket humor skriven. Nu förstår man bättre det som varit som rena "grekiskan" innan. Tack Kenny.”

Vad hans brinnande intresse för surdegen kommer ta honom härnäst återstår att se. Boken kom nyligen ut om det blir en uppföljare är Kenny Jakobsson lite hemlighetsfull kring.

– Jag tänker själv att det hade varit roligt. Även om boken kom ut nyss så har ju jag varit klar med den längre än så. Men det har varit en rätt intensiv period så det är också ganska skönt att landa lite. Sen får vi se.

ANNONS

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS