Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/51

Studentveckan inledd i Kungsbacka – se 51 bilder och film från utspringet

Efter ett år av distansundervisning samlades eleverna på Elof Lindälv för att ta farväl. Musik, björklöv, veteranbilar, glädjeyra och en skarp doft av öl och parfym hjälpte till att få allt att kännas som vanligt, trots avgränsningar och gästlistor.

– Det är otroligt skönt att ta studenten, jag tror det blir lyckat idag. För ett år sedan visste vi inte ens om det skulle bli av, säger Louise Nyhlén från Onsala.

Studenten är tydligt påverkad av coronapandemin i år. I Kungsbacka pågår utspringet i fyra dagar. Under tisdagen släpper Elof Lindälv ut sina första elever, två klasser åt gången, med 45 minuters mellanrum. Två anhöriga till varje elev släpps in på skolområdet cirka tio minuter innan klassen springer ut, och varje familj får en numrerad ruta. Ett staket skiljer skolgården från utomstående publik, men stämningen är på topp.

Studenten 2021
Lyckliga studenter på utspring på Elof Lindälvsgymnasiet. Bild: Ellinor Svensson

Tre glada killar anlände direkt från champagnefrukosten i Särö. Carl Hansson Mild, Alfred Hasselberg och Joel Berntsson hade fixat skjuts och kom därför i god tid innan det egna utspringet. I väntan på att resten av klasskamraterna från programmet El och Energi skulle dyka upp gick de och minglade utanför skolan.

– Vi har varit igång sedan 07.30 i morse, men vi har tagit det lite lugnt, så man orkar hela dagen, säger Joel Berntsson.

LÄS MER: Halva gymnasietiden på distans – nu tar ”generation pandemi” studenten

När utsläppet för eleverna på naturvetenskapliga programmet stundade tackade rektorn Lisa Jönsson för ett fint men speciellt år, innan musiken brakade loss och alla ungdomar tog plats på scenen för att hoppa och dansa. Konfetti och såpbubblor flög i luften och det mesta kändes precis som vanligt. Den tydligaste skillnaden från tidigare år kommer antagligen vara att glada och sjungande studenter fyller staden under en hel vecka istället för bara en dag.

Studenten
Hafezeh Rahimi firas av sina kompisar och familj. Bild: Ellinor Svensson

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.