Stort intresse för arenahallen – företag på kö: ”Bättre för varje dag”

Företagen står bokstavligen på kö för att få öppna verksamhet i den kommande arenahallen. Det visar en rapport som politikerna i Kungsbacka får på bordet imorgon, tisdag.
– Intresset är större än tidigare, säger Sven-Erik Bergström, projektledare.

ANNONS
|

Arenahallen i Kungsbacka kommer att bli dyrare än vad som först var beräknat. De 500 miljonerna har stigit till omkring 580 miljoner kronor. Dessutom lär hallen bli försenad ytterligare.

— Vi räknar nu med att den ska vara klar omkring 2027. Det kan bli senarelagt. Jag har gett upp hoppet om att hitta något mer exakt datum och år, säger Sven-Erik Bergström.

Stor pubkedja intresserad

Tidigare har konsulter gått ut och kikat på intresset för företag att etablera sig i den nya arenahallen. Kungsbacka-Posten kunde då berätta att pubkedjan John Scotts var ett av dem.

Nu har John Scotts fått följe av fler. En ny undersökning, som politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott kommer att få ta del av under tisdagen, visar att intresset är ännu större vad gäller företag som vill slå upp portarna i arenahallen.

ANNONS

Vi har många pågående byggnationer i Kungsbacka och vi blir bara fler invånare. Affären blir bara bättre för varje dag.

– Det har inte på något vis blivit sämre. Tvärtom verkar det ha blivit fler som vill öppna i arenahallen. Närheten till Göteborg är så klart väldigt viktig. Vi har många pågående byggnationer i Kungsbacka och vi blir bara fler invånare. Affären blir bara bättre för varje dag, säger Sven-Erik Bergström.

Han berättar att konsultföretaget som sköter undersökningen har fått samtal från runt tio aktörer som vill in i hallen. Kommunen själv har också fått intresseanmälningar från lika många.

Jag vet att det finns kontakt med väldigt stora aktörer.

Väldigt stora aktörer

– Det gäller att det är seriösa stora företag som vi kan bygga en långsiktig relation med. Jag vet att det finns kontakt med väldigt stora aktörer.

En restaurang med någon form av upplevelse eftersöks. Kanske ska arenahallen även innehålla något ur vårdperspektiv, enligt Bergström.

– Massage, vårdcentral eller fysioterapeuter vore lämpligt med tanke på all idrott som bedrivs i närområdet, säger Sven-Erik Bergström.

Arenahallen ska rymma två stora idrottshallar och ha plats för drygt 3 000 åskådare, ett bra publikantal då det saknas arenor i den storleken i Göteborgsområdet sedan Lisebergshallen försvann.

Arkitekter får rita

– En av hallarna ska vara elitanpassad och den andra en träningshall. Utanför ska det vara en fotbollsarena anpassad för elitfotboll.

Projektgruppen för löpande avstämningar med politiken. Under hösten hoppas de ha innehållet i arenahallen klart.

ANNONS

– Sedan går vi ut brett till arkitekter som får rita på hallen. Efter det väljer vi ut tre, fyra av dem som går till någon slags final innan vi hittar en vinnare. Juryn kommer bland annat att bestå av politiker, säger Sven-Erik Bergström.

LÄS MER:Liberala toppolitikern attackerar bostadssiffrorna: ”Fel sätt att räkna”

LÄS MER:Budgeten för arenahallen har uppdaterats – då kan den vara klar: ”Allt rullar på”

LÄS MER:Arenahallen kan bli 20 procent dyrare – politisk strid om storleken: ”Inte vara dumsnåla”

ANNONS