Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På måndag öppnar vaccinbokningen för fler. Bild: Stefan Bennhage
På måndag öppnar vaccinbokningen för fler. Bild: Stefan Bennhage

Stort intresse för vaccin – nu öppnas bokningen för fler

Intresset för att vaccinera sig är stekhett. Men Region Halland rapporterar att det finns gott om tider kvar kommande veckor. Och på måndag öppnar bokningen för nya årskullar.

Fas fyra startade under fredagsmorgonen i Halland. Regionen strävar efter att man ska kunna få sitt vaccin tämligen kort tid efter att man har bokat och därmed slippa gå och vänta.

LÄS MER: Coronasmittan minskar drastiskt i Kungsbacka

De som är födda 1963 eller tidigare kunde boka på fredagsmorgonen. På lördagen startar vaccinbokningen för folk födda 1964 eller tidigare.

– Det har varit ett bra intresse för att boka och fram till nu hade knappt 2 700 personer bokat in sig för vaccination, varav 88 procent digitalt, säger Johanna Wiechel-Steier, kommunikationschef på Region Halland i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Nu inleds vaccineringen av allmänheten i Halland

På måndag nästa vecka får personer födda 1966 eller tidigare boka sig och på onsdagen personer födda 1968 eller tidigare. Samtliga med start klockan 06.30.

Region Halland meddelar att det finns gott om tid från vecka 21 till vecka 23.

LÄS MER: Massvaccinationen startar tidigare än förväntat

– Just nu ser vi att det är måttliga leveranser av vaccin. Om det är svalt intresse för en åldersgrupp, kanske vi slår ihop två. Det är inte säkert att vi kör bokning en årskull per dag. Finns det vaccin, så kommer vi inte att vänta, säger Johanna Wiechel-Steier till Kungsbacka-Posten.