Lastbil nära att tappa betong på E6 – polis har stängt av väg

En lastbil som transporterade betong färdades på E6 – när den tunga lasten började röra på sig. Polis och räddningstjänst ryckte ut och vägen har stängts av.
– Vi är där och säkerställer att lastbilen inte riskerar att välta, säger Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Det var vid strax före 17.30 på torsdagen som betongblocken hade börjat röra på sig så pass mycket att det orsakade problem för trafik som färdades på sträckan. Polisen ryckte ut och stängde av trafiken på platsen i närheten av Torrekullamotet i Kållered.

– Lastbilen har varit nära att tappa betongblock så patrullen stänger av E6 i södergående riktning. Det pågår arbete och räddningstjänsten är på plats, och så får vi se vad det blir för åtgärder. Jag vet inte om något behöver bärgas från platsen, sade polisens presstalesperson Anna Göransson vid 17.45-tiden.

När vägen stängts av och ingen övrig trafik längre färdades på sträckan fokuserade räddningstjänsten på att kontrollera fordonet med tillhörande last.

ANNONS

– Det är ju sten som har flyttat på sig, så man vill först säkra att lastbilen inte välter innan vi fortsätter, berättade Johan Karlsson på räddningstjänsten.

Hur vanligt är det att så tung last nästan glider av på det här sättet?

– Det är inte jättevanligt, det är det inte. Men det kan hända ibland, säger Johan Karlsson.

Trafik rullar efter fyra timmars stopp

Trafiken på sträckan fick ledas om till Ekenleden med anledning av händelsen. Klockan 18.20 meddelade polisen att lastbilen skulle bärgas från platsen.

Ungefär tre timmar senare kunde trafiken börja rulla som vanligt på sträckan.

– Det började nyss röra på sig igen, och det ser ut som att det luckras upp och rullar på där, säger Mikael Lindgren på räddningstjänsten vid 21.25 på torsdagskvällen.

ANNONS