Stor händelse i padelvärlden pågår i Kungsbacka

I tre veckors tid har det pågått en padelturnering i Kungsbacka där tre olika tävlingar spelats på Hede Padelcenter. Bland de tävlande finns några av världens främsta spelare.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Under lördagen spelades semifinalerna i APT Padel tour för herrar och damer i padelcentret, och när Kungsbacka-Posten kom dit var förberedelserna inför morgondagens final i full gång. I tre veckor har padelspelare från olika delar av världen samlats i Kungsbacka för att tävla mot varandra i den populära sporten.

Att turneringen skulle arrangeras i just Kungsbacka är för Thomas Johansson, General Manager för APT Padel Tour och gammal tennislegendar, en självklarhet.

– När jag var runt i Sverige och letade efter en fin inomhusanläggning blev jag tipsad om Hede, och när jag träffade grundarna Bernt, Niklas och Fredrik så gillade jag dem från första stund. Sedan tycker jag att detta är Sveriges finaste padelcenter, så detta blev ett självklart val, säger Thomas Johansson.

ANNONS

LÄS MER:Gratis kite lockade folk till surfarnas paradis

Från arton till sex tävlingar

I en normal tillvaro utan coronapandemi brukar APT Padel Tour ha 18 tävlingar i 11 olika länder, men detta år blev det sex tävlingar i två länder. Varav tre i Portugal och tre i Sverige – som nu har spelats i Kungsbacka.

Trots att tävlingarna spelas på hemmaplan så har de haft ont om svenska spelare. Detta då det har varit två andra padel-evenemang parallellt med turneringen. Men när ATP kommer tillbaka till Sverige i oktober hoppas de både på att få fler svenska spelare, men även fler kvinnliga deltagare.

– Skulle du komma till padelhallen en vanlig dag är det nog 50 procent tjejer och 50 procent killar, men sedan när det kommer till tävlingarna är det i vissa länder 95 procent killar och 5 procent tjejer. Och det vill vi självklart ändra på, så vi hoppas att fler tjejer är med framöver, säger Thomas Johansson.

LÄS MER:Padel ute är inne – här är det möjligt att hitta kärleken

Kvinnlig spelare med stor potential

En av turneringens kvinnliga spelare heter Ariadna Santana, och kommer ursprungligen från Gran Canaria. Men i samband med att Hede Padelcenter öppnades flyttade hon hit för att spela och jobba i hallen. Tyvärr gick det inte som Ariadna hade hoppats på i tävlingen.

– Vi förlorade tyvärr i semifinalen, men vi känner oss ändå stolta, säger Ariadna Santana.

ANNONS

Efter turneringen åker Ariadna tillbaka till Gran Canaria för semester, men kommer sedan tillbaka till Kungsbacka för att bosätta sig här permanent. Detta är något som Bernt Mathiasson, en av grundarna av Hede Padelcenter, ser som mycket lovande.

– Hon har absolut stor potential, och har verkligen blivit som en kär figur här, säger Bernt Mathiasson.

LÄS MER:Sport: Padelhallen i Hede har lockat fler än väntat

Fler Kungsbackabors namn att lägga på minnet

Bernt Mathiasson påpekar även att vi har flera duktiga spelare i Kungsbacka som är värda att hålla koll på. Bland annat Bernts son Leo Mathiasson, Tim Karlsson som spelade SM förra året samt tjejerna Sofia Brolin, Moa Salmi och Alva Lagerqvist som deltog i denna turnering.

– Vi ligger ungefär fyra, fem år efter de stora padelstäderna som Uppsala, Göteborg och Halmstad eftersom att padel inte har varit stort lika länge här, men vi har absolut potential att få fram några riktiga stjärnor.

Låg uppmärksamhet från kommunen

De tre tävlingarna under turneringens gång har alla livesänts både på APT Padel Tours hemsida och av Studio Padel. Men trots det globala intresset är Bernt förvånad över den låga responsen från Kungsbacka kommun.

– Jag tror att Kungsbacka växer betydligt som padel-destination tack vare detta och med tanke på att vi har några andra fina banor. Därför är jag förvånad över att det inte har funnits någon information om detta på kommunens hemsida. Att man kan komma hit, dricka en kopp kaffe och titta på världspadel, säger Bernt Mathiasson.

ANNONS

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS