Stoppades i Fjärås med pilbåge och slangbella i bilen: ”Glömt dem”

En man i 50-årsåldern åtalas för att ha haft en rad vapen i bilen. När han stannade sin bil på motorvägen i höjd med Fjärås upptäckte polisen att mannen hade bland annat knivar med sig.

ANNONS
|

Mannen som ägde och körde bilen stannade vid vägrenen på motorvägen, en dag i vintras. Enligt honom själv hade han kört vingligt eftersom han fått något i ögonen och han uppger i förhör att han stannat just för att skölja ögonen.

Slangbella och stålkulor

När polisen kom till platsen såg de snabbt att det fanns vapen väl synliga i bilen. Enligt stämningsansökan fanns där tre knivar, en pilbåge, tre pilbågspilar, en slangbella och en påse med stålkulor.

I förhör med polisen medger mannen att pilbågen och slangbellan är hans, och att de förvarades på ett oansvarigt sätt. Han erkänner även de andra föremålen.

ANNONS

"Hammaren och knivarna är mina, den kniven jag hade i fickan hade jag använt som arbetskniv i garaget. Knivarna bakom stolen var nyslipade jaktknivar som jag glömt bort, de brukar ligga där bak i en låst verktygslåda. Hela bilen ser ut som en byggarbetsplats så den är väldigt stökig”, säger han i förhör.

Vill ha med sig prylarna

Han säger att han tycker det är praktiskt att ha verktyg i bilen om han behöver stanna och hjälpa någon. Jaktknivarna och pilbågen vill han ha med sig så att han inte glömmer dem.

"Jag brukar ha dem i bilen för annars glömmer jag dem i fall jag skall iväg på jakt eller ska skjuta pilbåge på tavla.”

Mannen åtalas för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Han vidgår händelseförloppet men nekar till brott.

LÄS MER:Misstänks ha frihetsberövat kvinna i Fjärås – nu häktas mannen

LÄS MER:Man hade vapen i Kungsbacka – polisen söker vittnen

LÄS MER:Ökänd kriminell misstänks ha låst in sitt ex: ”Saknar spärrar”

ANNONS