På grund av ett signalfel på Centralstationen i Göteborg är flera avgångar från och till Kungsbacka inställda.
På grund av ett signalfel på Centralstationen i Göteborg är flera avgångar från och till Kungsbacka inställda. Bild: Kent Eng

Stopp i tågtrafiken mellan Kungsbacka och Göteborg

Ett signalfel påverkade tågtrafiken mellan Kungsbacka och Göteborg på onsdagsmorgonen. Flera avgångar ställdes in på sträckan. Vid 07.30-tiden rullade trafiken igen – men med flera förseningar som följd.

ANNONS
|

Under onsdagsmorgonen hade Centralstationen i Göteborg signalfel som drabbade tågresenärer på sträckan mellan Göteborg och Kungsbacka. Även tågresenärer till och från Mölndal påverkades.

Det var spår 3 till 7 som inte kunde trafikeras mellan klockan 06 och 07.30, enligt Västtrafiks störningsjour. Vilket påverkade bland annat Kungsbackapendeln.

– Vi har tyvärr en hel del inställelser just nu och det drabbar främst Kungsbacka, sa Märta, störningskoordinator på Västtrafik.

Initialt fanns ingen prognos för hur länge stoppet skulle pågå. En del avgångar gick fortfarande, men flera var tvungna att ställas in.

Västtrafik har satt in några extrabussar på sträckan. Från och med klockan 07.30 rullar tågtrafiken igen, men med flera förseningar som följd.

ANNONS

– Det är en hel del följdförseningar, säger Mikael på Västtrafiks störningsjour.

ANNONS