Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Rebecka Kvint

Stillastående tåg stoppar upp trafiken

Ett Öresundståg på väg söderut står still norr om Halmstad och stoppar upp övrig trafik på spåret. Under eftermiddagen evakuerades alla passagerare. Stoppet har kraftig påverkan på all tågtrafik genom Halland under resten av dagen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Tåget som är på väg från Göteborg till Malmö har stannat i höjd med Furet utanför Halmstad på grund av tekniskt fel. På grund av stoppet kan andra tåg inte passera på sträckan vilket innebära att samtliga tåg som passerar Halmstad försenas.

Under eftermiddagen evakuerades alla passagerare till ett annat tåg. Då stoppades all tågtrafik genom Halmstad eftersom personer rörde sig vid spåren. Vid 16.30-tiden var evakueringen avslutad och tåg kunde åter börja rulla norrut igen.

LÄS MER:Covidfallen ökar i Kungsbacka

– Evakueringen är klar och allt har gått bra. Det har nu öppnats enkelspårdrift, vi kan alltså använda ett spår, säger Peter Gyllander, press- och informationschef på Hallandstrafiken.

Det stillastående tåget står fortfarande kvar vilket innebär att spåret inte går att använda, tåg i både södergående och norrgående riktning behöver samsas om samma spår.

LÄS MER:Varlaskolan förnekar uppgifter om gräddfil: ”Ingen handplockas till fotbollsklassen”

– Det kommer innebära förseningar, mest för södergående eftersom det varit stopp där ett tag. Man kan räkna med mellan 10 och 25 minuters förseningar, säger Peter Gyllander.

I nuläget jobbar man med att försöka få igång det stillastående tåget, det finns en risk att det kan komma att behöva bärgas. Det finns ingen prognos på hur lång tid det kommer ta eller när trafiken rullar som normalt igen.

– Det är först då vi kan börja beta av förseningarna eftersom vi bara kan använda ett spår nu.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS