Stillastående lastbilar orsakade totalstopp på E6

Två lastbilar blev stillastående på E6 i höjd med Ölmevalla under onsdagskvällen, vilket ledde till totalstopp på vägen, ända in på torsdagsmorgonen.

ANNONS
|

Det var vid 17-tiden som lastbilarna fastnade och blockerade vägen, vilket ledde till att trafiken blev tvungas att ledas om. Flera andra fordon blev också stillastående till följd av händelsen. Först vid sjutiden på torsdagsmorgonen hade räddningstjänsten och Trafikverket börjat få någorlunda ordning på situationen.

Stoppet på E6 sträckte sig ända upp till Sandsjöbacka från Torpasjöarna, och skapade även långa köer in och ut ur Kungsbacka. Även trafiken in mot Mölndal påverkades av händelsen.

Lär pågå till lunchtid

– Vi har precis släppt på trafiken i norrgående riktning. Så det kommer att börja rulla på där successivt. Vi är på gång även i södergående riktning. Vi räknar med att det kommer dröja framåt lunchtid innan vi har normal framkomlighet, säger Mikael Salo, trafikvägledare hos Trafikverket.

ANNONS

Enligt Mikael Salo har det tagit tid att få fram bärgare.

– De har varit på plats nu ett tag och dragit bort lastbil efter lastbil. Vi saltar och plogar på vägen och försöker få undan allting pö om pö, säger han.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS