Standup-satsning sålde slut på rekordtid: ”Över förväntan”

Freadals gård i Åsa satsar på standup till hösten. Första föreställningen med skådespelaren och komikern Thomas Petersson sålde slut på bara tolv timmar.
– Det har varit över förväntan, helt fantastiskt verkligen. Det kommer bli jättespännande, säger ägaren Patrik Karlsson.

ANNONS
LocationÅsa i Kungsbacka|

När Freadals gård i Åsa fick förfrågan från Änna go standup, som kör föreställningar längs hela västkusten, var det utan tvekan ett rungande ja från ägarna Patrik Karlsson och Marie Östh Karlsson. De har sedan tidigare arrangerat musikkvällar, shower och mordmysterier. Men det är första gången de testar på standup.

– Vi ville prova på något nytt och standup skulle fungera perfekt för våra lokaler. Vi har funderat på standup länge men det har känts lite mycket om man själv ska rigga ihop det. Det är skillnad om man ska engagera en grupp eller band, här måste man ha flera namn. Nu fick vi erbjudandet och det känns jättekul och spännande att testa den formen, säger Patrik Karlsson.

ANNONS

Högt tryck på biljetterna

Och det verkar finnas ett stort sug efter standup i Åsa. Första föreställningen av tre inbokade nu under hösten sålde slut på knappt tolv timmar.

– Det har varit över förväntan, helt fantastiskt verkligen. Det finns inte så hemskt mycket att göra i Åsa på hösten, av just den här typen av underhållning. Vi hoppas att vi kan fylla det hålet för de som bor här.

Hoppas på fler föreställningar

Patrik Karlsson skulle gissa att 70 procent av de som hittills köpt biljett är från närområdet, Åsa, Frillesås och Fjärås. Sen är det 30 procent ungefär som är lite längre ifrån.

– Så här långt verkar det vara något som folk uppskattar men sen får vi se hur det blir i höst, säger han och skrattar.

– Tanken är att vi ska ha fler standup-föreställningar i så fall, men då blir det till våren. Det är roligt att folk har upptäckt Freadals gård och att de kommer hit, att man får vara en del av det här.

LÄS MER:Bakläxa för höghusplaner i Åsa: ”Inte vad vi hoppades”

LÄS MER:Nya tester visar tjänligt badvatten: ”Går att bada”

LÄS MER:Drabbades av fem vattenläckor på kort tid – nu byts ledningen

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS