Ståltrådsfälla på skolgård: ”Det kan vara ont uppsåt”

Maria Karlsson gick en promenad över Tingbergsskolans gård när hon upptäckte uppspänd ståltråd mellan två stolpar. Hon måttar framför sig hur tråden satt.
– Precis i höjd för att ett barn som springer eller cyklar ska få det på halsen, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Hemtjänstpersonal attackerades med laserpekare

Sommarlovet är i full gång, men Tingbergsskolan ligger trots det inte öde. En barnfamilj hänger vid lekplatsen, en cyklist genar över gården. Grannar vittnar om att det händer att ungdomar uppehåller sig där på kvällarna. Några fönsterrutor är kladdiga av äpplen som tycks ha kastats med full kraft mot ena kortsidan av byggnaden. Skolan ligger mitt i ett bostadsområde där många bor och Maria Karlsson är en av dem som då och då promenerar i omgivningarna. Under fredagseftermiddagen då hon rastade sin hund såg hon att någon eller några spänt upp flera meter grön ståltråd mellan två stolpar.

”Fullkomligt livsfarligt”

– Jag förstår att avsikten var att någon skulle gå in i det, för det satt precis mellan de stolparna där folk passerar. Det är fullkomligt livsfarligt, säger hon.

LÄS MER:Bilen låste sig – med lilla Engla kvar i barnstolen

Hon uppskattar att ståltråden satt i brösthöjd på en vuxen människa, och att det var dubbla linor och ganska hårda knutar. Eftersom hon själv promenerade i fullt dagsljus hann hon uppfatta tråden innan hon nådde fram, men förstod direkt att det fanns en risk att en olycka skulle inträffa. Hon ägnade en bra stund att knyta upp knutarna och ta bort tråden och slänga den, och hon varnade allmänheten via Facebook, där många reagerade med bestörtning över dådet.

Många barn i området

– Det bor många barnfamiljer här omkring så jag förstår att de blir oroliga. Barn kan skadas allvarligt. Vem som helst som cyklar eller springer in i det här kan skada sig, säger Maria Karlsson.

Hon bor i närheten och säger att hon brukar hålla koll när hon har vägarna förbi. Hon hoppas också att andra är uppmärksamma på vad som sker, och hon tänker polisanmäla händelsen.

– Det kan vara ett bus, men det kan faktiskt också vara ont uppsåt, det vet man inte, säger hon.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS