Stadsmissionen expanderar med tredubbelt stora lokaler

En pop up-butik med kontrakt på några månader. Men intresset för second hand i Kungsbacka visade sig vara större än Stadsmissionen vågat hoppas på. Nu öppnar man i en tredubbelt så stor lokal i Kungsmässan.
– Jag hoppas på en lång ringlande kö och att folk hittar roliga och inspirerande prylar och kläder, säger butikschefen Marie Sandberg.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Drygt ett år har gått sedan Stadsmissionen slog upp dörrarna till sin butik på Kungsmässan. Då var tanken en pop up-butik med ett kontrakt på ett halvår.

Men gensvaret och intresset från Kungsbackaborna och tillresta till köpcentret har varit enormt stort. Nu tar man över Zaras gamla lokaler på ovanvåningen och expanderar butiken med den tredubbla ytan, som Norra Halland tidigare skrivit om.

– Det känns jätteroligt verkligen! Vi hade vuxit ur den andra lokalen. Nu kan vi ha ett bredare sortiment och fler avdelningar, som exempelvis en barn-, en denim- och en trendavdelning, säger butikschefen Marie Sandberg.

ANNONS

Fler avdelningar för större målgrupp

Det finns också en dam-, herr-, textil-, inredning- och bokavdelning. Bland annat. Kläderna blandas med bänkar med accessoarer, inredning, böcker och annat smått och gott.

– Det är tre gånger så stor butiksyta som den förra, 600 kvadrat, plus mycket större lager. Vi tar gärna emot gåvor från Kungsbackaborna, gärna möbler. Lite enklare möbler då som man kan ta med sig från butiken, säger Marie Sandberg.

Den nya butiken innebär också fler arbetstillfällen för bland annat de som arbetstränar och arbetsintegration från arbetsförmedlingen, kompetenscentrum och Samhall. Kontraktet är påskrivet fram till årsskiftet, men det kan bli längre.

– Vi får se hur det här blir men man hoppas ju på det bästa. Vi har blivit väldigt väl mottagna i Kungsbacka, det är fantastiskt.

”Nu kan vi ha mer av allt”

I två veckor har Stadsmissionen hållit på och fixat i de nya lokalerna och samtidigt haft sin butik mitt över öppen. Den stängdes i söndags och nu har det varit fyra fullspäckade dagar att få allting på plats till invigningen. Under fredagen slås dörrarna upp till den nya butiken.

– Jag är jätteglad och det känns superroligt att vi fick den här möjligheten att kunna ta över en större lokal och ha bredare sortiment. Nu kan vi ha mer av allt, säger Marie Sandberg och fortsätter:

ANNONS

– Jag hoppas på en lång ringlande kö i morgon (läs fredag) och att folk hittar roliga och inspirerande prylar och kläder. Även om man inte vill handla något får man gärna komma förbi och besöka oss.

LÄS MER:Röda Korset: ”Logistisk utmaning med hjälp till Ukraina”

LÄS MER:Hemma hos färgälskaren Tanya: ”Mitt hem är min målarduk”

LÄS MER:Hemma hos barnrumsexperten: ”Det ska vara magiskt och lekfullt”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS