Stökigt i Kungsbacka – polis larmades till inbrott och stöld

Polisen larmades om en rad olika brott mellan onsdagen och torsdagen. Bland annat till två inbrott, en stöld och ett grovt rattfylleri. En gärningsperson stal bland annat en kamera värd 20 000 kronor.

ANNONS
|

Klockan 14.30 på onsdagen larmades polisen om ett inbrott i Fjärås.

– Målsägande såg brytmärken på dörren, men de har inte kunnat komma in i bostaden, säger Ulf Eriksson stationsbefäl på Kungsbackapolisen.

Polisen har varit på plats och brytmärken är konstaterade.

LÄS MER:Två stenblock från simhallens fasad har rasat

Tjuven fångades på film

Nästa larm på onsdagen kom till polisen strax efter klockan 16.30. Enligt polisen hade en boende lämnat en sticksåg på sin altan.

– Via en övervakningskamera sågs sedan en man tillgripa sågen på altanen. Den här mannen ska ha varit i sällskap med två andra män, säger Ulf Eriksson vid polisen.

Ärendet rubriceras som stöld och händelsen utreds.

ANNONS

LÄS MER:Ölets dag – så uppmärksammas det i Kungsbacka

Blev av med kamera för 20 000 kronor

Klockan 19.30 utsattes en kvinna för ett bedrägeri, eller så kallad phishing, där bedragarna ska ha lurat till sig nästan 60 000 kronor via betaltjänsten Swish.

Senare på onsdagskvällen, mellan klockan 21.00 och 22.00, gjorde en gärningsperson inbrott i en bil som stod parkerad vid Hede pendelstation.

– Personen hade borrat upp ett hål i bilen, tagit sig in och sedan tillgripit en kamera, säger polisens Ulf Eriksson.

Vad var kameran värd?

– Cirka 20 000 kronor. Gärningsmannen är okänd och utredningsavdelningen kommer att titta vidare på detta, säger Ulf Eriksson.

LÄS MER:Nya Röda Korset-butiken blir kvar på Storgatan

Förare försökte smita från polis

En stund senare, strax efter 23.00, larmades polisen om en bilist som hade kört av vägen på avfarten till Kungsbacka, vid Särö från E6. Bilen hade krockat in i ett träd och sedan börjat brinna. Föraren var dock försvunnen, vilket tidningen skrivit mer om i en separat artikel.

Senare, vid 03.00-tiden, försökte polisen stoppa ett fordon på Forsvägen. Men mannen i bilen vägrade stanna på polismanstecken.

– Det blir ett kortare förföljande. Men bilen stoppas, säger Ulf Eriksson på Kungsbackapolisen, vilket tidningen också rapporterat om i en annan artikel om händelsen.

På torsdagen upptäcktes ytterligare ett bostadsinbrott i Björkrisområdet i Kungsbacka. Där ska anmälaren ha lämnat hemmet i ungefär en timme vid lunchtid – och vid återkomsten mötts av ett uppbrutet lås. Enligt polisens första uppgifter ska smycken saknas.

ANNONS

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS