Snart behöver fullvaccinerade personer med symptom på covid-19 inte längre provta sig.
Snart behöver fullvaccinerade personer med symptom på covid-19 inte längre provta sig. Bild: Olof Ohlsson

Smittspridningen i Kungsbacka minskar

Kungsbacka har haft värst smittspridning i Halland under flera veckor. Nu syns en minskning av antal nya fall i kommunen – men de ligger fortfarande i topp bland de halländska kommunerna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Nu har vi varit utan restriktioner i snart en månad. I Halland generellt ligger smittspridningen trots detta på låga nivåer, men Kungsbacka sticker ut.

Förra veckan bekräftades 38 nya coronafall i kommunen, det är att jämföra med totalt 76 nya fall i hela regionen samma period. Kungsbacka har fortfarande flest antal nya coronafall bland Hallandskommunerna.

Regionen fortsätter med vaccineringen och för att nå ut till de som ännu inte fått någon spruta ska bland annat en vaccinationsbuss börja rulla till olika områden med låg vaccinationstäckning under hösten. En annan del i arbetet med att öka vaccinationstäckningen är att erbjuda drop in-tider.

I Halland har 79,8 procent av befolkningen procent fått minst en dos vaccin hittills. 75,2 procent är färdigvaccinerade. I veckan har även vaccineringen med dos tre dragit i gång i Halland. Det är personer över 80 år, de som bor på särskilt boende eller personer med hemtjänst som just nu rekommenderas en tredje dos.

– Vi klättrar stadigt uppåt, antalet vaccindoser som gavs förra veckan är knappt 90 000 för gruppen 16 år och uppåt. Vaccinationsarbetet pågår i stor omfattning och många doser ges ut varje vecka. Vi har god tillgång på vaccin och nu fortsätter arbetet, säger Britta Björkholm, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten under torsdagens pressträff.

Från och med den 1 november behöver inte fullvaccinerade vuxna provta sig för covid-19 vid symptom. Snart kommer provtagningen inte längre behöva förbokas, utan kommer i stället ske genom drop-in på provtagningsställen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS