Under vecka 49 bekräftades 136 nya coronafall i Kungsbacka, det är att jämför med 91 veckan dessförinnan.
Under vecka 49 bekräftades 136 nya coronafall i Kungsbacka, det är att jämför med 91 veckan dessförinnan. Bild: Stefan Bennhage

Smittspridningen fortsätter öka i Kungsbacka

Under flera veckors tid har smittspridningen av coronaviruset ökat i Sverige, och Kungsbacka är inget undantag. Nu fortsätter det i samma takt. Samtidigt meddelar regeringen att det kan bli aktuellt med fler restriktioner om läget inte förändras.

ANNONS
|

På torsdagen meddelade socialminister Lena Hallengren (S) att Sverige från och med den 21 december kommer kräva covidpass för inresa till landet, även från de nordiska länderna.

Hon berättade även att det kan bli aktuellt med fler åtgärder för att förhindra den skenande smittspridningen, om inget förändras.

– Det är i hushållet, att smittas av någon nära anhörig, arbetsplatser, skolor och på sociala tillställningar som smittan sprids mest just nu, säger Britta Björkholm på Folkhälsomyndigheten under torsdagens presskonferens.

LÄS MER:Nu kan personer över 18 år boka tredje vaccindosen

Över 100 nya coronafall i Kungsbacka

I Kungsbacka bekräftades 136 fall förra veckan, det är att jämföra med 91 veckan innan. Totalt sett bekräftades 608 nya fall i Halland, motsvarande siffra var 578 veckan dessförinnan.

ANNONS

– Även om vi har en mer gynnsam situation än många andra länder i Europa så är vi mitt uppe i en pandemi och vi har ett stigande antal fall. Det innebär att vi kan inte leva som vanligt, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell under en pressträff tidigare under torsdagen.

I veckan bekräftades ett fall av den nya omikronvarianten i Halland, som ska ha koppling till en utlandsresa. Totalt finns åtta misstänkta fall i regionen.

Omikronvarianten sprids

Under en presskonferens på torsdagseftermiddagen berättar Britta Björkholm på Folkhälsomyndigheten att den nya varianten fortsätter sprida sig i Sverige.

– Det är fortfarande låg förekomst av omikronvarianten, men det finns stora regionala skillnader. Den verkar ha hög smittsamhet, säger hon.

Myndigheterna fortsätter uppmana alla ovaccinerade att ta vaccinet. I Halland har totalt 82,2 procent av de som erbjuds vaccin fått minst två doser.

I Kungsbacka är motsvarande siffra 83,1 procent. Vilket är näst bäst av kommunerna i regionen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS