Slukhål vid rälsen – tågtrafiken påverkas

Ett slukhål vid en stolpe i Varberg får följdverkningar i tågtrafiken. Vissa avgångar har ställts in från Kungsbacka station och förseningar är att vänta.

ANNONS
|

Händelsen om ett slukhål vid tågrälsen i Varberg uppdagades på fredagseftermiddagen. Ett spår har stängts av till följd av detta vilket skapar oreda i tågtrafiken.

– Det är ett slukhål vid en stolpe i närheten av Varbergs station, det går att köra förbi på ett spår. Det påverkar alla som skulle åka till, från eller passera Varberg, säger Trafikverkets presskommunikatör Felicia Danielsson.

Öresundståg ställs in

Flera avgångar från Kungsbacka station har ställts in och förseningar är att vänta. Även avgångar från Mölndal har ställts in. Vissa har ersatts av buss.

– Även om man bli klar med problemet på plats så kan förseningar dröja sig kvar, säger Felicia Danielsson.

ANNONS

Västtåg mellan Kungsbacka och Göteborg har inte påverkats, meddelar Västtrafik.

Upptäcktes av tågvärdinna

Enligt Varbergs Tidning som var först att berätta om händelsen, hade slukhålet upptäckts på ett tåg på väg mot Göteborg. Tågvärdinnan hade utropat att “marken har släppt under spåret” och fortsatt med att att “detta är ett av de märkligaste utrop jag någonsin har gjort”.

Öresundstågen har ställt in flera avgångar.

– Öresundstågen mellan Göteborg och Halmstad har blivit inställda sedan 15.00, säger Mohamed Wehelie, operativ ledare på Skånetrafiken.

Avgångar så sent som 19.29 från Kungsbacka har ställts in, enligt Trafikverkets hemsida.

– Trafikverket har meddelat att problemet är löst. De här avgångarna har ställts in sedan tidigare för att minska på störningar för godstrafik, säger Wehelie.

ANNONS