Skrämmande flashmob med blodiga läkare, dockor och spöken

Kulturskolan och Ung i Kungsbacka samlade 22 ungdomar för att genomföra en halloween-flashmob på Kungsbacka torg kvällstid. Under den skrämmande dansen var ett femtiotal nyfikna åskådare på plats.
– Det gick fantastiskt bra, säger ungdomskonsulenten och arrangören Johan Economidis.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Under torsdagskvällen ringer kyrkklockorna vid 19.30, och helt plötsligt fylldes Kungsbacka torg av rök, samtidigt som låten ”Thriller” av Michael Jackson började spelas. Rätt vad det var sprang sedan 22 spöken, dockor, blodiga läkare och skelett ut på torget och började dansa till musiken.

En flashmob är när en grupp av människor plötsligt samlas på en offentlig plats, där det sedan gör något oväntat. Precis det fick Kungsbackaborna ta del av denna torsdagskväll.

– Vi har ju så fantastiska ungdomar som älskar att dansa, så jag tillsammans med Anna och Johanna från Kulturskolan slog ihop våra kloka huvuden och sa att vi måste samarbeta på höstlovet, säger Johan Economidis, ungdomskonsulent vid Ung i Kungsbacka.

ANNONS

LÄS MER:Höstlov i Kungsbacka – här är hela listan

Två dagars övning bakom framträdandet

Det samarbetet innebar att de samlade ihop ett gäng ungdomar, för att sedan koka ihop torsdagskvällens flashmob.

– Vi har haft två heldagar på vår mötesplats i Hålabäck där vi samlats och lärt oss dansen och kollat ut smink och kostym. Sedan har vi synkat så det blivit ett stort och fint kompisgäng av dessa 22 ungdomarna, säger Johan Economidis strax efter att de har genomfört sin andra och sista flashmob.

LÄS MER:Kungsbackabarn lånar mycket böcker – bästa rysartipsen till läslovet

Många på plats för att se flashmoben

Ett femtiotal personer var på plats för att titta på dansen, vilket var en ovanlig syn på Kungsbacka torg en kall torsdagskväll i November. Men efter dansens slut blev publiken varma efter att ha intensivt klappat händer.

– Det gick fantastiskt bra! De var hur kul som helst, och så roligt att det kom så mycket folk, säger Johan med ett stort leende på läpparna innan han joggar tillbaka till ungdomarna för att peppa och gratulera.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS