Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Annika Karlbom

Shell/St1 har drabbats av kassahaveri - så påverkas mackarna i Kungsbacka

Även energibolaget Shell/St1 ska ha problem med sina kassasystem, skriver Expressen. Enligt tidningen rör det sig om ett 50-tal butiker. På mackarna i Särö och Fjärås är det endast kontantbetalning som gäller.

ANNONS
|

Expressen skriver att energibolaget ska ha drabbats av ett kassahaveri och det är likt det som har drabbat Coop. De båda företagen har liknande betalningssystem.

– Vi har svårigheter med kortbetalningar. Inte hela tiden, det är periodvis, vi har inte stängt butiker. Vårt IT-folk jobbar dygnet runt sedan i lördags för att lösa det här, säger Stefan Samuelsson, chef för affärsområdet Retail på St1 i Sverige till tidningen och fortsätter:

LÄS MER:Efter it-attacken: Coopbutiker i Kungsbacka öppnar igen

– Vi har stängt av det amerikanska systemet som är upphovet till problemen. Nu uppdaterar vi varje butik separat. Det sker manuellt, det tar lite tid.

När Kungsbacka-Posten ringer till de lokala Shell-mackarna får vi information om att Shell i Särö och Fjärås håller öppet, men deras kortbetalning i butiken fungerar inte utan där är det endast kontant betalning som gäller. Däremot fungerar kortbetalningen till bensinpumparna utan problem.

ANNONS

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS