Se stjärnfotografens bästa naturbilder från Kungsbacka

Det tog 55 år. Sen fick Naturfotograferna sin första kvinnliga ordförande: Annette Seldén från Vallda.
– Det känns otroligt bra. Vi står på naturens sida, säger hon.

ANNONS
|

Hon har suttit i styrelsen i flera år. För tre år sedan fick hon frågan om att ta över som ordförande för Naturfotograferna Sverige, men tackade nej.

Varför?

– Jag vågade inte, det kändes för stort.

Vad fick dig att tänka om?

– Jag har varit med länge och har hela tiden varit väldigt involverad. Sedan är jag intresserad av miljöfrågor och vi tänker profilera oss mer där. Vi vill visa att vi står på naturens sida. Tanken är att vi ska informera allmänheten. Med hjälp av våra bilder kan vi visa hur det är ställt med naturen. I samband med pandemin har allt fler upptäckt naturen och den är väldigt läkande.

ANNONS

Du är första kvinnliga ordföranden på 55 år. Hur känns det?

– Det är inte en dag för tidigt. Vi är inte många kvinnor överhuvudtaget. Nu valde vi in två nya kvinnor, men det var elva sökande.

Hur blir man medlem i Naturfotograferna?

– Man får söka. Sedan ska man visa en kollektion med 150 bilder. Det är inte helt lätt att komma med. Om man blir invald, så måste man följa vårt hederskodex som bland annat innebär att man inte får förstöra naturen för att ta en bild. Det är svårt att ta bra naturbilder. De som tar de bästa är de som fotograferar med väldigt dåligt ljus hemma och lyckas få en kanonbild.

Tobias Sandblom

tobias.sandblom@kungsbackaposten.se

ANNONS