Sara tog månadens bästa bild ”Det här ögonblicket ville jag fånga”

Poängen är satta för maj månads bildtävling och det står nu klart att Onsalabon Sara Mellgren är vinnaren. Fotot Sara skickade in fångade hennes dotter och hund tillsammans i vårkvällen. I bildspelet hittar ni alla övriga bidrag som fick poäng av juryn, och därmed förtjänar hedersomnämnanden.

ANNONS
|

Ett barn cyklar nerför landsvägen med sin trogne fyrbente följeslagare springande bredvid. Kvällssolen skiner genom trädkronorna och grönskan ramar in de två. Ögonblicket Sara Mellgren fotade visade en härlig majkväll i Onsala. Men månadens vinnarbild fångade också en fin vänskap mellan dottern Felicia, 6, och den franska bulldogen Snobben.

– Felicia har precis lärt sig cykla. Snobben brukar alltid gå i koppel men det finns en sträcka på promenadstråket där han får springa fritt. Jag såg träden och ljuset och kände att det här ögonblicket vill jag fånga, berättar vinnarfotografen.

Sara Mellgren är kreativt lagd och håller på med trädgårdskonst. Hon fotar gärna vackra saker hon ser i trädgården, ute i naturen eller på sin familj.

ANNONS

– När jag ser vackra ögonblick vill jag fånga dem. Det är så härligt att titta tillbaka på bilderna, berättar Onsalabon.

Hunden som en lillebror

Hunden Snobben kom till familjen när dottern Felicia var 2 år. En fin vänskap har utvecklats mellan dem och de umgås mycket med varandra och sover tillsammans på nätterna.

– Hon ser Snobben som sin lillebror och Snobben ser henne som ett kullsyskon. De är väldigt nära vänner. Jag tycker att man kan se det på bilden, han har liksom koll på henne, säger Sara Mellgren.

Vinsten Sara kammar hem är ett presentkort på 500 kronor på Kungsmässan. Och vinnaren vet redan nu hur hon ska använda pengarna.

– Då ska jag ta med mig familjen och äta middag på O’Learys!

Hedersomnämnanden

77 bilder som fångade maj var med och tävlade i månadens fototävling. Det märks att sommaren ligger runt hörnet på bilderna. Mycket natur, djur och vackra landskap finns att beskåda bland de olika bidragen. Johanna Gustavsson var en av de som fångade ett litet vårdjur i grönskan, en liten försynt igelkott.

Bland hedersomnämnanderna finns också Eva-Lena Gunnarsson som på ett kreativt sätt fångade såväl våren som en lekfull känsla med hjälp av såpbubblor. Här finns också en vacker bild av ett fält fullt av tulpaner, tagen av Lasse Skogsberg.

ANNONS

Snart drar juni månads tävling igång så håll utkik här på sajten. Fram tills dess erbjuder det fina sommarvädret goda möjligheter för att knäppa era bidrag till tävlingen.

LÄS MER:Prisade konstnären Lo trivs i Kungsbacka: ”Konfirmerade och gifte oss i Onsala”

LÄS MER:Möt Sveriges mest kända hund – Elvis från Vallda

LÄS MER:Badsugen? Nu är alla bryggor på plats – nästan

ANNONS