Så länge håller snöfallet i sig

Den första snön har kommit till Göteborgsregionen vilket medfört problem i trafiken i delar av Västsverige. Mer snö väntas under dagen men snöfallet kommer inte bli långvarigt.

ANNONS
|

Snön har fallit och det kommer den fortsätta göra, i alla fall under dagen, med tidvis snöbyar och några centimeter till.

Men den snö som ligger som ett vitt täcke över marken nu ser enligt SMHI ut att börja sjunka ihop och töa redan under måndagseftermiddagen.

– Vi har en tillfällig vinterkänsla, sedan återgår vi till mildare väder igen, säger Alexandra Ohlsson, jourhavande meteorolog på SMHI.

Redan under tisdagen väntas mildare luft samtidigt som snöfallsområdet rör sig norrut.

– Tyvärr ser det ut så, det väntas nederbörd men det kommer att vara så pass milt att nederbörden kan komma att bli regn, säger Alexandra Ohlsson.

ANNONS

”Vintern får vi avvakta med”

Den meteorologiska hösten kom till Göteborgsområdet den 14 november och den meteorologiska vintern lyser ännu med sin frånvaro, och när den väntas komma är i nuläget oklart.

För att det ska räknas som en meteorologisk vinter ska temperaturen ligga under noll grader i fem dagar i följd.

– Nu har vi bara haft enstaka dagar med kallare väder så vintern får vi ta och avvakta med, säger Ohlsson.

Problem i trafiken

Snövädret i Västsverige har skapat problem i trafiken. Enligt Trafikverket är det mycket besvärligt väglag och hal vägbana på flera håll, och vissa busslinjer har ställts in under måndagen.

– Ger man sig ut på vägarna gäller det verkligen att ta det extra försiktigt för det kan röra sig om snöhalka, säger Alexandra Ohlsson.

En gul varning för snöfall utfärdades redan på söndagen och gäller fram till måndagskvällen i området sydväst om Vänern och ner till Orust.

ANNONS