Så kunde 26 rum på skolan brytas upp utan att larmet gick

26 uppbrutna dörrar och ett stort antal datorer som saknas. Men inget larm som gått. När Elof Lindälvs gymnasium gått igenom helgens loggar har man kunnat visa på när stölden skedde, och varför inte larmet gick.
– Loggarna visar att det hände på fredagen mellan 17-19, säger Cecilia Fossan, biträdande gymnasiechef i kommunen.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Det var under måndagsmorgonen som man upptäckte att det varit inbrott på Elof Lindälv gymnasium. 26 rum har brutits upp och flertalet datorer har stulits.

Under måndagseftermiddagen har man kunnat konstatera att stölden ägde rum redan under fredagen, på eftermiddagen mellan klockan 17 och 19.

– Det är fruktansvärt. Det har skett nästan mitt på ljusa dagen. Det är även därför larmet inte har gått för det sätts på automatiskt på kvällen när personalen har gått hem, säger biträdande gymnasiechef Cecilia Fossan.

LÄS MER:Eleverna om inbrottet på Elof Lindälvs gymnasium: ”Jävla omoget”

Inga krossade fönster

Via skolans loggsystem, där man bland annat kan se när dörrar öppnas eller stängs med passerkort eller nyckel, har man kunnat se när dörrarna brutits upp.

ANNONS

– Vi vet ännu inte hur de tog sig in. Hittills har jag inte sett eller fått till mig att det finns någon yttre skada. Det är inga krossade fönster, säger Cecilia Fossan.

Polisen kom dit på förmiddagen för att starta en utredning kring stöld och kom tillbaka under eftermiddagen.

– Just nu genomför polisen en teknisk undersökning och det är därför vi kommer att ha stängt i morgon också, så att man kan säkra bevisningen och vi kan ordna med dörrarna, säger Cecilia Fossan till Kungsbacka-Posten på måndagseftermiddagen.

ANNONS