Charlotte Tavelin är kommunikationsstrateg på Region Halland.
Charlotte Tavelin är kommunikationsstrateg på Region Halland. Bild: Lina Salomonsson

Så här är coronaläget i länet just nu: ”Följer läget löpande”

Siffror från Region Halland visar att smittan finns kvar i länet. Upp till en tredjedel av de som testade sig i juli var smittade av covid-19. I mitten av nästa vecka går Region Halland ut med ny information om påfyllnadsdoser.

ANNONS
|

Mellan 600 och 1 400 covidtester har lämnats in varje dag de senaste tre veckorna enligt siffror från Region Halland. Andelen positiva svar ligger mellan 7 och 34 procent.

Enligt statistik som sträcker sig från den 11 juli till 30 juli var smittan som lägst i mitten av månaden. Den 21 juli utfördes 730 provtagningar varav 6,8 procent var positiva. Den högsta andelen smittade var drygt en vecka senare, den 30 juli, med 33,6 procent positiva svar av 822 test.

– Smittskydd och Region Halland följer läget löpande och hur det utvecklar sig precis som under hela pandemitiden, säger Charlotte Tavelin, kommunikationsstrateg på Region Halland.

ANNONS

Ny information om påfyllnadsdos nästa vecka

I dagsläget är det endast personer som jobbar inom sjukvård och äldreomsorg samt personer som bor på äldreboende eller har hemtjänst som behöver testa sig vid symtom på covid-19. Det är därför svårt att få en helhetsbild av smittan i samhället och mörkertalet av andelen smittade blir därför stort i statistiken.

– Beredskapen är god och erfarenhet av pandemiarbete finns ju sedan mer än två år, säger Charlotte Tavelin.

Det har tidigare rapporterats att vissa grupper kommer rekommenderas ytterligare en påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19. Enligt Charlotte Tavelin följer Region Halland Folkhälsomyndighetens rekommendationer när det gäller vaccination, doser och grupper.

– I mitten på nästa vecka kommer information om hur nästa steg i vaccinationsarbetet i Halland kommer att genomföras, säger Charlotte Tavelin.

LÄS MER:Halland får vaccin mot apkoppor

LÄS MER:Stor ökning av covid – en tredjedel inom vården testar positivt

ANNONS