Så blir vädret under februaris sista dagar – sol och plusgrader

Våren är officiellt här, iallafall om man frågar SMHI. Den uppmärksamme kan ha sett ett och annat vårtecken. Nu väntar flera soliga och varmare dagar när februari börjar ta slut och mars väntar runt hörnet.

ANNONS
|

Flera vårtecken har redan synts. I onsdags kunde SMHI bekräfta att den meteorologiska våren officiellt är här. Nu väntar både varmare och soligare dagar. i Kungsbacka.

– Under lördagen är det ganska blygsamma temperaturer och på söndagen händer inte jättemycket, men på måndag kommer solen fram ännu mer och det blir upp till sju-åtta grader, säger Therese Fougman meteorolog på SMHI.

Temperaturen kommer att öka lite dag för dag de närmsta dagarna, men det kommer inte att vara några jättedrastiska temperaturskillnader. I början av nästa vecka kommer temperaturen på ungefär sju plusgrader att hålla i sig.

Kyliga nätter

Det ligger ett högtryck från de brittiska öarna som sträcker sig in över södra Skandinavien vilket gör att det inte kommer att vara så mycket vind under första halvan av nästa vecka.

ANNONS

– Det kommer lite moln som kommer och går, men ingen nederbörd de kommande dagarna, säger Therese Fougman.

Nätterna däremot kommer att vara kyliga med minusgrader.

Förutom att det blir varmare blir det allt ljusare den här tiden på året och även om temperaturen ökar betyder det inte att det inte kommer ett bakslag, menar Therese Fougman.

– Bara för att den meteorologiska våren är här behöver det inte betyda att det kommer vara varmt om tre veckor, säger hon.

Den uppmärksamma kan redan ha sett ett och annat vårtecken. Ett meteorologiskt vårtecken som man kan vänta sig att se en bit in i mars, är stackmoln.

– När solen stiger bildas små stackmoln på himlen på dagen som sen försvinner på kvällen igen. De bör man kunna se i mars.

LÄS MER:Kungsbackas äldsta historia skrivs om: ”Föråldrad bild”

LÄS MER:Nya regler för återvinningscentralerna

LÄS MER:Strulet som försenat klassiska pizzerian

ANNONS