Så blir Kungsbackas nya matbutik – och då öppnar den

Inom kort förses Kungsbacka med ytterligare en mataffär när Coop öppnar en helt ny butik i Kolla parkstad.
– Jag ser fram emot att lära känna kunderna och skapa nya stammisrelationer, säger butikschefen Johanna Andersson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Så sent som för ett par dagar sedan sattes skylten upp på fasaden, och nu går det inte att undgå att det är Coop som öppnar ny butik i stadsdelen.

Butiken är på 1 400 kvadratmeter och kan med sina runt 8 000 olika produkter beskrivas som en ”stor mellanbutik” med Coop-mått mätt.

LÄS MER:Coop-chefen i Kungsbacka om it-attacken: ”Tre helvetesdagar”

Butikschefen heter Johanna Andersson och har jobbat inom Coop i 25 år, varav 22 som butikschef. Och hon kommer närmast från precis den tjänsten på Coop Friggagatan i Göteborg som också den byggdes upp från grunden. Johanna Andersson har alltså en hel del erfarenhet av att starta nya butiker, även om hon medger att det har varit och fortfarande är en hel del att göra. Men allt ligger i fas inför öppningen den 26 augusti, försäkrar hon.

– Jag känner mig lugn, säger hon och skrattar.

Sedan början av juni har arbetet pågått för fullt med att möblera och inreda butiken, och bygga upp alla hyllor. Och en hel del varor av det mindre datumkänsliga slaget har redan placerats ut på hyllorna.

Butiken kommer att vara fullsorterad, och utrustad med bland annat manuell fisk- och delikatessdisk. Någon förbutik med spel och post kommer däremot inte att finnas.

LÄS MER:Saluhallen växer – satsar på stor ny avdelning

”Tårtor och bakverk”

I bageridelen har ett speciellt jässkåp installerats, som enligt butikschefen gör att man kommer kunna ”förädla deg”. Och framöver siktar man på att utöka sitt sortiment i det området.

– Vår vision är att vi efter hand även ska göra tårtor och bakverk, säger Johanna Andersson som även berättar att det finns planer på kallskänk och färdigmat.

Ett 30-tal personer har anställts för att bemanna butiken som ska hålla öppet mellan 7 och 23 varje dag. Flera av de anställa bor i området. En av dem är Emil Häggström, som parallellt med gymnasiestudierna ska jobba extra i butiken på kvällar och helger. Emil har fått genomgå flera utbildningar, och ska dessutom iväg och praktisera på en annan Coop-butik innan han börjar jobba på butiken i Kungsbacka. Han är taggad inför starten

– Jag älskar att jobba med människor, så det här känns som ett perfekt ställe. Livsmedel berör ju alla människor, säger han.

LÄS MER:Nu stänger klassiska elbutiken – ”Ska inte stå här tills de får bära ut mig”

Handsprit och hostskydd

Butiken har redan corona-anpassats på det sätt som vi känner igen vid det här laget: med handspritsbehållare utplacerade för kunder och personal, och med genomskinliga ”hostskydd” vid kassor och packytor.

Olivia Myhrán, som har titeln säljchef varuflöde i butiken, tror att vi kommer få vänja oss vid den synen även framöver.

– Jag tror många butiker kommer att behålla skydden även efter pandemin, säger hon.

LÄS MER:Hede Fashion Outlets nya satsning: ”Vi vågade aldrig tro att det skulle bli så”

Förra helgen drabbades en av Coops it-leverantörer av en it-attack som slog ut butikskedjans kassasystem. Ett stort antal av kedjans butiker tvingades under lördagen hålla stängt. Som tur var hade Coop i Kolla ännu inte anslutit sina kassor till systemet, så butiken klarade sig oskadd i attacken.

– Nej, de är inte inkopplade som tur var för vår del. Men vi lider med våra kollegor, säger Johanna Andersson.

LÄS MER:Kungsmässan efter pandemiåret: ”Ser ljuset i tunneln”

Många nyfikna

Nyfikenheten och intresset bland boende i området har varit stor när den gråa byggnaden har vuxit fram.

– Det är många som säger till oss att ’äntligen får vi en matbutik i Kolla’, säger Johanna Andersson.

Och om drygt en och en halv månad är planen alltså att hon ska slå upp dörrarna till den nya butiken.

– Jag ser fram emot att lära känna kunderna och skapa nya stammisrelationer, säger Johanna Andersson.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS