S i Kungsbacka vill att invånare ska få skjuta upp räkningar till kommunen

Socialdemokraterna i Kungsbacka vill göra det möjligt för invånarna att skjuta upp betalning av fakturor till kommunen. Anledningen är de höga elpriserna och att elstödet dröjer.
– Vi måste ta situationen på allvar för våra invånare som just nu har det väldigt svårt, säger Socialdemokraternas Magdalena Sundqvist i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Socialdemokraterna i Kungsbacka vill att kommunen agerar snabbt och gör det möjligt för invånare och föreningar att kunna skjuta upp betalningar och ansöka om tillfälligt anstånd gällande fakturor till kommunen.

– Vi måste ta situationen för våra invånare som just nu har det väldigt svår att klara vardagen på allvar. Företag behöver också ges stöd så att de överlever till dess att ljusning sker. Våra föreningar har tuffa tider med bland annat rekordhöga elräkningar och ökade kostnader för foder hos bland annat ridklubbar, säger Socialdemokraternas oppositionsråd i Kungsbacka, Magdalena Sundqvist, i ett pressmeddelande.

Förslaget är att man ska kunna söka anstånd för fakturor med förfallodatum i januari och februari. Förfallodatum ska då flyttas fram till och med 31 mars då elstödet antas ha betalats ut. Om stödet dröjer ytterligare ska anståndet med fakturor förlängas och även gälla fakturor med senare förfallodatum.

ANNONS

LÄS MER:Här är Kungsbackas mäktigaste personer 2022

LÄS MER:Här är politikerna som får maktpositioner i Region Halland

LÄS MER:Så vill S skapa trygghet bland unga i Kungsbacka

ANNONS