Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilder ur polisens förundersökning.
Bilder ur polisens förundersökning.

Sålde knark från källare – döms till sex års fängelse

Tre personer misstänktes vara inblandande i en narkotikahärva i Mölndal. Nu döms en av dem till sex års fängelse för att ha beställt och sålt vidare stora mängder droger. Den kvinna från Kungsbacka kommun som stått åtalad i ärendet frikänns helt.

Det var efter ett spaningsarbete som polisen genomförde husrannsakan på två adresser i Mölndals kommun.

I den ena lägenheten, där det bodde en man i 30-årsåldern, fanns ett förrådsliknande rum där det bland annat förvarades narkotika, ammunition och ett automatvapen. I förrådet fanns även en mycket stor mängd tomma kapslar, en våg med narkotikarester, förpackningspåsar, slevar, skålar och vadderade kuvert. Där fanns också paket som var adresserade till olika personer. Dessutom hittade polisen en skyddsväst i lägenheten.

LÄS MER: Ingen allvarlig psykisk störning för misstänkta Åsa-mördaren

Narkotikahandel

I den andra lägenheten bodde en man i 45-årsåldern. Där hittades narkotikaklassade mediciner och ett antal postavier.

Senare i utredningen visade det sig att mannen i 30-årsåldern även hyrde en källarlokal i Mölndal. När polisen undersökte källaren hittades mängder av saker som använts för att förpacka och sälja narkotika. Där fanns, utöver olika droger, ett stort antal vadderade kuvert, vågar, arbetshandskar, brickor, litermått, pincetter, vakummaskiner och vakuumpåsar. Där hittades även tomma kartonger som det suttit frimärken på, samt emballage med tabletter i.

– Det är olika sorters narkotika där flera olika sorter är fem till tio gånger över gränsen för grovt brott. Detta är en omfattande utredning, har kammaråklagare Maria Thorell sagt tidigare.

LÄS MER: Kungsbacka kommun gör lex Sarah anmälan – orosanmälan blev liggande i tio dagar

Genom tekniska undersökningar har polisen också hittat listor med köpare, samt transaktioner och meddelanden som visar att mannen i 30-årsåldern bedrivit narkotikahandel på nätet.

De båda männen kände varandra och åtalades för att ha bedrivit en omfattande narkotikahandel tillsammans. Utöver de två männen misstänktes en kvinna från Kungsbacka vara inblandad. Hon bodde hos mannen i den ena lägenheten flera dagar i veckan.

Kvinnan frikänns helt

Nu döms den yngre av männen till sex års fängelse av Göteborgs tingsrätt. Enligt rätten är det uppenbart att han beställt droger som han hämtat ut i olika personers namn. Dessa har han sedan förvarat, förpackat och sålt vidare. Mannen döms bland annat för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

LÄS MER: Folkfest på Norra torg när Glennartz gör comeback

Den äldre mannen har stått som mottagare på flera av paketen med narkotika, men enligt rätten finns det mycket som tyder på att det är någon annan som gjort beställningarna och hämtat ut paket i hans namn. Det går, enligt domstolen, inte att bevisa att mannen verkligen hjälpt till med narkotikahandeln. Tingsrätten frikänner honom därför från grovt narkotikabrott. Däremot döms han för narkotikabrott på grund av de tabletter som fanns i hans lägenhet.

Kvinnan, som delvis bodde i Åbylägenheten, frikänns helt från brott. Enligt rätten borde hon ha sett spår av narkotikahanteringen, men det går inte att säga om hon varit delaktig i den. Hon frikänns också från vapenbrott.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.