Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Robin Aron

Så är smittspridningen av covid-19 i Kungsbacka

I Kungsbacka registrerades 81 nya fall av covid-19 under vecka 22. Statistiken tolkas försiktigt med tanke på att den nationella databasen ”Sminet” hade tekniska problem. Region Halland har nu vaccinerat hälften av sin befolkning över 18 år.

ANNONS
|

Under vecka 22 registrerades alltså 81 nya fall. Det är en ökning om man jämför med veckan innan. Då registrerades 49 nya fall.

Men både under vecka 21 och 22 har det varit tekniska problem med den nationella databasen ”Sminet”. Det är där statistiken kring antalet nya bekräftade fall registreras och på grund av problemet behöver siffrorna tolkas med försiktighet.

Så ser det ut i regionen

Minskningen av antalet fall återseglas även i hela Region Halland. Enligt deras hemsida registrerades 328 fall av covid-19.

Just nu, från och med i dag torsdag, vaccineras de som 1982 eller äldre. De som är över 18 och i riskgrupp erbjuds också vaccin.

ANNONS

Över hälften av befolkningen som är över 18 år har fått sin första dos vaccin i Halland.

LÄS MER:Högt tryck på att få nytt pass i Kungsbacka

Partners får stanna kvar på BB

Regionen meddelande även att BB-avdelningen nu häver besöksförbudet för partners i veckan. Sedan innan har regionen bestämt att ha ett undantag för förlossningsavdelningen – där partners får följa med under själva förlossningen. Från och med den 10 juni kan alltså parters alltså få vara med på BB, om de uppvisar ett negativt coronatest.

– Det har hela tiden varit en stark önskan från de som föder hos oss, att få ha med sin partner, säger Corinne Pedroletti, ordförande i samordningsrådet för kvinnosjukdomar och förlossning i VGR och Varberg, i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Gratis kite lockade folk till surfarnas paradis

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS