Så här ser de ut, Piffl-boxarna som nu sätts upp i kommunen.
Så här ser de ut, Piffl-boxarna som nu sätts upp i kommunen. Bild: Privat

Rosa skåp ska locka till spontanidrott och spel: ”Skönt att få dem på plats”

De rosa Piffl-boxarna är fyllda med bollar och spel för spontanidrott och öppnas med en app. Den första sattes upp i kvarteret Valand. Nu fyller kommunen på med två till, i idrottsparken och Kungsbackaskogen.
– Skönt få dem på plats innan Gothia Cup, säger fritidschefen Jessica Wibeck.

ANNONS
|

Piffl-boxarna är en delningsplattform via mobilen som just nu står uppsatta i 20 svenska kommuner. I de färgglada skåpen finns utrustning för lek och spel och användarna låser upp med appen, om lusten faller på att spela fotboll, kubb eller något annat som erbjuds innanför de olika luckorna.

Kommunens allra första Piffl-skåp står redan på plats i kvarteret Valand. På onsdagen sattes två till upp i kommunen. Det är Kungsbacka fritidsförvaltning och tekniska förvaltningen som samarbetat om att få de två skåpen på plats. Det ena står strategiskt uppställt precis vid idrottsparken bakom Badhuset. Det andra finns i Kungsbackaskogen, som är ett av stadskärnans mest välbesökta friluftsområden.

ANNONS

– Vi vill medverka till att alla invånare ska ha en chans att enkelt ha tillgång till spontanidrott. Det här initiativet är ett enkelt och bra sätt att främja det arbetet, säger Jessica Wibeck, fritidschef i Kungsbacka kommun.

Drivs av solen

Skåpen, som drivs av solceller och har luckor vardera, ska vara fyllda med utrustning för bland annat kubb, fotboll, basket eller volleyboll. Det är genom appen man ser vad och vilken utrustning som erbjuds i de olika lådorna.

Underhållet av utrustningen ska till en del skötas av kommunens egna teknikförvaltning.

Innan Gothia Cup

Målsättningen har varit att få skåpen på plats innan Gothia Cup kommer till Kungsbacka. Då fylls innerstaden med fotbollsspelare och deras familjer.

– Det passar jättebra, syskonen kan spela lite kubb medan mamma och pappa hjälper till på matchen. Jag tycker det här är jätteroligt och hoppas det blir väl utnyttjat, säger Jessica Wibeck.

Gothia Cup-spelarna väntas anlända till Kungsbacka redan i helgen men själva turneringen inleds på måndag.

LÄS MER:Elvaåriga Willma är yngsta entreprenören – säljer skejtkläder med egna märket

LÄS MER:Emma Igelström har hittat hem i Kungsbacka

LÄS MER:Kulturfestivalen gick i mål med strålande solsken

ANNONS