Robinson–Elins okända bakgrund – påkörd av påverkad: ”Sjukt att sticka”

Vanligtvis gillar hon att gå i högklackat och klänning. Men när Elin Brynzér kom in som en joker i Robinson väntade en ny värld. Kungsbacka–Posten kan också berätta om hennes annorlunda bakgrund – när hon som liten blev påkörd av en drogpåverkad bilförare.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Årets Robinson på TV4 spelades in i Karibien. Elin Brynzér, ursprungligen från Åsa, är en av deltagarna.

Men hon halkade in på ett bananskal.

Fick två dagar på sig

– Jag var reserv, men när några plockades bort på grund av corona, så fick jag ett samtal från TV4 ”Kan du vara på flygplatsen om två dagar?” säger Elin Brynzér.

Hon hade semester och fick packa resväskan i ett huj. Sen bar det av till Karibien.

– Det var tufft att komma in som en joker. Vi visste inte hur länge de andra hade varit där. Jag visste om att det skulle bli tufft, men det var verkligen en utmaning.

Elin Brynzér berättar att hennes främsta egenskap, innan inspelningen, var det sociala spelet och att kämpaandan kom i andra hand. Men i verkligheten blev det tvärtom.

Gillar att gå i klänning

– Jag lever ett ganska bekvämt liv och har aldrig utsatt mig för något liknande. Jag gillar att gå i klänning, ha långa naglar och använda högklackat. Men jag pressades både fysiskt och psykiskt, säger Elin Brynzér.

Hur var det att se sig själv i tv?

– Lite åkte väl skämskudden fram. Men jag gjorde inte bort mig i första avsnittet i alla fall. Jag hade hellre sett mig fixad i tv än att se ut som ett träsktroll, haha. Jag har aldrig pressat mig själv tidigare, aldrig gjort lumpen exempelvis.

Hon har flyttat från Åsa till Göteborg och pluggar ekonomi på Handels. Utöver det arbetar hon extra på en bank.

Föräldrarna stängde av

– Folk har nog aldrig blivit så chockade som när jag sökte till Robinson. Men jag har alltid fascinerats av programmet och började kolla redan som sexåring. Då stängde mamma och pappa av och kallade det ”vuxenmobbning”, vilket det kanske var då.

Elin säger att hon gillar att chocka och att själva tv-kamerorna inte lockat så.

Kommer folk att bli förvånade över din insats?

– Jag tror att jag lyckades med det jag ville, säger Elin Brynzér.

Hon har en något udda bakgrund. Som tolvåring blev hon påkörd av en smitare när hon på cykel var på väg till skolan. Den kvinnliga bilföraren, som var påverkad av narkotika, kunde senare dömas.

– Det hade jag nästan glömt av. Var det du som intervjuade mig?! Men jösses, så konstigt. Det var en hemsk upplevelse, men jag fick inga men för livet. Det blev en del skador på knän och annat. Att sticka efter att ha kört på ett barn är ju helt sjukt. Jag är glad att hon dömdes, säger Elin Brynzér.

LÄS MER:Medlem i 50 år – allt i ”Arlas” hem bär favoritfärgerna blått och vitt: ”Stor betydelse”

LÄS MER:TV-stylisten på återbesök – piffar upp Åsaborna

LÄS MER:Tim från Vallda gör succé i American song contest

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS