Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robert Wells beskriver sig själv som Hallandsfrälst och tillbringar många av sina somrar i Falkenberg.  Bild: Håkan Johansson, Arkiv
Robert Wells beskriver sig själv som Hallandsfrälst och tillbringar många av sina somrar i Falkenberg. Bild: Håkan Johansson, Arkiv

Robert Wells återvänder till Kungsbacka teater: ”Vet att flygeln där fungerar bra”

I oktober kommer Robert Wells till Kungsbacka teater. Under hans höstturné har han själv valt ut sju orter och Kungsbacka blev en av dem.
– Jag har varit där innan, för några år sen. Det är fin publik där nere, sen har jag provspelat flygeln innan så jag vet att den fungerar bra, säger han.

I september släppte Robert Wells singeln ”A misty morning” och i oktober ger sig han sig ut på sin höstturné ”Vid Flygeln”. Idén började ta fart efter årsskiftet.

– Det är det enda som varit positivt i pandemin, jag har övat hejdlöst, skrivit mycket musik, försökt vara kreativ.

LÄS MER: Sanna Nielsen firar 25 år som artist med julkonsert i Kungsbacka

I samma veva var Robert Wells på inspelningarna av tv-programmet ”Masked singer”, där olika kändisar uppträder iklädda masker och kostymer och sedan försöker juryn gissa vem som döljer sig bakom masken.

– Det var enormt bra att den kom, det var många som var glada att få göra någonting. Det var väldigt skoj att vara med. Inte ens familjen fick veta något, så mina barn undrade verkligen vad jag gjorde nere i källaren och skrek Eminem, säger Robert Wells och skrattar.

LÄS MER: Samstämt jubel bland branschfolket i Kungsbacka

”En ren solokväll”

Och det kommer bli några anekdoter från programmet under turnén. Men framför allt blir det en kväll med bara Robert Wells och flygeln.

– Det kommer vara minst två timmars konsert med egna kompositioner, klassisk musik och en hel del berättelser. En ren solokväll, säger Robert Wells och fortsätter:

– Victor Borge är en stor inspirationskälla. Han åkte runt med en flygel och mick, det var allt. Han hade inget annat på scen, det tycker jag är coolt. Det är min drivkraft, att vara närvarande med publiken och verkligen underhålla.

LÄS MER: Kulturbranschen har betalat ett orimligt högt pris

Turnerat i över 40 år

Robert Wells har spelat piano sedan han var sju år och turnerat i över 40 år men han slutar aldrig att öva.

– Nu är jag 59 år och många frågar mig: ’Du behöver väl inte öva?’ Men det är precis vad jag behöver, man blir aldrig färdiglärd. Det blir också mycket roligare och man blir mer kreativ om man övar. Nu är jag så taggad så jag kan börja i morgon, säger han.

Nästan två miljoner personer har sett Robert Wells och ”Rhapsody in rock”. Och publiken betyder mycket, oavsett var eller inför hur många han spelar.

– För mig är det allt. Du kan sitta och öva hur mycket som helst, men det finns inget som slår den direkta feedbacken man får av publiken, när det känns i exempelvis hela teatern. Det har ingen betydelse var du är eller spelar och det är ingenting man säger bara för att det ska låta bra. Det är samma människor i olika lokaler.

LÄS MER: Efter pandemiuppehållet – snart slår Kungsbacka teater upp dörrarna igen: ”Känns otroligt kul”

Spelade in Rhapsody på Tjolöholm

Den 30 oktober, näst sista spelningen på höstturnén, är det dags att återvända till Kungsbacka teater. Men Robert Wells har fler minnen från Kungsbacka.

– Jag har varit där innan och spelat, för några år sedan. Det blir fantastiskt kul att komma tillbaka. 1981 tror jag det var, då var jag komphund när Lena Maria Gårdenäs spelade på Hotell Halland. Det var ett tag sen. Och för ungefär 20 år sen spelade vi in Rhapsody på Tjolöholm. Jag har många fina Hallandsminnen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.