Mikaela Waltersson (M) regionstyrelsens ordförande i Halland. Arkivbild.
Mikaela Waltersson (M) regionstyrelsens ordförande i Halland. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo

Regionrådet backar: ”Skulle inte stängt ner vaccinationscentralerna”

Nu backar regionrådet från sitt beslut om att stänga vaccinationscentralerna i Halland, däribland Tingbergshallen. Beslut har inneburit att regionen till viss del har halkat efter med vaccineringen, rapporterar P4 Halland.

ANNONS
|

Det var i september i år som Region Halland bestämde att stänga alla vaccinationscentraler. Massvaccinationen i Tingbergshallen stängde 21 september. Men nu, två månader senare, ångrar man sig. Det rapporterar P4 Halland.

– När vi fattade beslutet att stänga centralerna så hade Folkhälsomyndigheten inte signalerat att det skulle bli en högre vaccinationstakt under 2021, säger regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson (M), till radiokanalen och fortsätter:

– Det var mindre, sköra, grupper, alltså multisjuka riskgrupper som vi skulle vaccinera. Men nu när vi tittar på det med facit i hand skulle vi givetvis inte stängt ner vaccinationscentralerna.

LÄS MER:Oroande smittspridning: ”En klar ökning”

LÄS MER:Ella Smith Ygfeldt sjuk i nästan ett år – var rädd att dö i sömnen

Halkade efter med vaccineringen

När vaccinationscentralerna stängde fanns ingen information om en tredje dos. Just då hade Folkhälsomyndigheten inte beslutat att alla skulle erbjudas den.

ANNONS

– Vi ställdes inför beskedet att man skulle vaccinera bredare grupper med kort framförhållning och utan förvarning. Och då hade vi inte stängt ned våra vaccinationscentraler under vecka 38, säger Mikaela Waltersson (M) till kanalen.

Att stänga centralerna orsakade att Region Halland halkade efter med vaccineringen i gruppen 12-15 år. Men det är för att regionen i stället valde att prioritera de äldre.

– Vi har kommit mycket längre än på de flesta håll i landet när det gäller att ge den tredje sprutan till de äldre utsatta. Vi har inte mer resurser än det vi har. Nu arbetar vi hårt för att få igång de här vaccinationscentralerna igen, säger Mikaela Waltersson till P4 Halland.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS