Arkivbild
Arkivbild Bild: modeenm

Regionens plan: då kan vaccinbokningen komma igång igen

Den tillfällig nedstängningen av vaccinationsbokningen kan vara upphävd och igång igen om en vecka, enligt Region Halland.

ANNONS
|

– Vi öppnar bokningen direkt när vi planerat om och lagt ut nya tider. Det hoppas vi kunna göra i slutet av nästa vecka, säger Martin Engström, Hälso- och sjukvårdsdirektör, i ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen.

Det var hög belastning när bokningen för vaccinering mot covid-19 öppnade för åldersgruppen 70 plus i torsdags. Trots kaos och systemkrasch bokades nästan 14 700 personer i åldrarna mellan 70 och 79 år in för vaccination, vilket är två tredjedel av åldersgruppen.

Men samma kväll stängde Region Halland ned all bokning med omedelbar verkan. Beskedet om att det blir en minskning av vaccinleveranser till och med juni, gjorde att regionen helt plötsligt stod med färre tider att boka och tvingades planera om.

ANNONS

LÄS MER:Bakslaget: regionen stänger all vaccinbokning

Redan inbokade tider gäller.

– En så stor minskning tvingar fram en stor omplanering av den planerade vaccinationsinsatsen. För att kunna vaccinera är vi helt beroende av de leveranser som kommer till Sverige och Halland, säger Martin Engström.

Han menar att de har tvingats vänja sig vid snabba förändringar när det gäller vaccinering mot covid-19.

– Vår högsta prioritet just nu, är att kunna erbjuda tider för invånare i gruppen mellan 70-79 år, som ännu inte har kunnat boka tid för vaccination, säger Martin Engström.

Catrin Hansson

catrin.hansson@kungsbackaposten.se

ANNONS