Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage
Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Region Halland larmar om kritiskt läge på iva

Läget på iva är kritiskt. Det är så pass allvarligt att de inte kan ta emot fler patienter – alla platser är upptagna på avdelningen, rapporterar Hallands Nyheter.

Under coronapandemin har Halland bistått de andra regionerna med intensivvårdsplatser och under fredagen meddelade de att det inte kommer att fungera längre. Läget är kritiskt, skriver Hallands Nyheter.

– För närvarande har vi lika många patienter i intensivvård som det finns platser i Halland, säger Carolina Samuelsson, chef för Hallands sjukhus, till tidningen.

Läget är alltså så pass allvarligt att de inte kommer att kunna ta emot fler patienter.

– Det sker nationella avstämningsmöten varje dag och i dag kommer vi sannolikt signalera att vi inte kan bistå andra regioner med platser.

Regionen har hittills, under den rådande pandemin, inte behövt transportera patienter till andra regioner. Detta kan dock komma att ändras.

– Inträffar det en större olycka, där det kommer krävas intensivvård, kommer vi ta hand om dem på bästa sätt. Då kan det behöva bli så att vi behöver flytta ut patienter från iva till andra regioner.