Rebeccas hjälteinsats – räddade vilsna hundarna på länsvägen

När Rebecca Dellborg var på väg till jobbet på tisdagsmorgonen såg hon en ovanlig syn på motorvägen: två hundar. Hon tvekade inte en sekund utan stannade och tog hand om hundarna.

ANNONS
|

Det var på väg 158 mot Kungsbacka som Rebecca Dellborg fick syn på hundarna – en svart och en brun. Den ena sprang vid vägen och den andra låg i gräset intill.

– Jag körde och helt plötsligt kommer hunden upp på vägen. Jag satte på varningsblinkers och stannande, säger Rebecca Dellborg.

På vägen är det 90 kilometer i timmen som gäller. Men på grund av att klockan var strax efter 06.00 så fanns det inte många bilar i närheten.

– Jag kollade så ingen bil var i närheten innan jag stannade, steg ut och öppnade passagerardörren. Jag ropade: ”kom hunden”. Den svarta hunden kom springandes och hoppade in i bilen och därefter den bruna, säger hon och fortsätter:

ANNONS

–Jag kunde inte låta de vara där. Jag ville inte att de skulle bli påkörda. Jag tänkte: ”Jag måste stanna och rädda dem”.

”Jag är en hundmänniska”

Allt gick snabbt. Rebecca plockade upp dem utan att tveka en sekund – trots att hon inte kände hundarna.

– De kanske kände på sig att jag var en snäll människa eller en hundmänniska. Jag är van vid hundar och jag har själv en hund, Melker.

Hundarna satt nu i Rebeccas bil och hon bestämde sig för att stanna till på Shellmacken vid Särö. Vid det här laget hade hon blivit försenad till jobbet. Hon ringde till sin chef som var förstående och i sin tur bestämde sig för att hjälpa till.

– Hon ringde polisen och vi båda la ut ett inlägg på Facebook om hundarna.

Efter ett tag såg ägaren chefens Facebookinlägg och fick Rebeccas kontaktuppgifter.

– Han som äger dem ringde mig och så kom hans mamma och hämtade upp hundarna.

De möttes vid plantskolan.

– Mamman blev väldigt glad och tackade så mycket för hjälpen. Det var en händelserik morgon.

Snart får Dolly och Peps träffa sin ägare igen

Men hundarna, som heter Dolly och Peps, har inte träffat sin ägare än.

– De har en viss tendens att rymma så fort de får chansen. Men de brukar komma tillbaka till huset hyfsat fort. På tisdagsmorgonen var jag tvungen att åka till jobbet, så jag väckte brorsan för att hålla koll. Men så såg jag hundarna på Facebook, säger ägaren.

ANNONS

Hur tänkte du när de blev hittade?

– Det var jävligt skönt. Det var det som var reaktionen. Jag har inte träffat dem än utan jag har delegerat allt detta. Nu ska det bli extra säkerhet och låsa grindarna.

– Jag vill också tacka Rebecca jättemycket för att hon hittade och fångade in dem.

ANNONS