Invånare i Kungsbacka har blivit störda av bullrande ljud, hög musik och vårdslöst körande – nu skickar polisen ut brev till föräldrar vars barn kör exempelvis A-traktor.
Invånare i Kungsbacka har blivit störda av bullrande ljud, hög musik och vårdslöst körande – nu skickar polisen ut brev till föräldrar vars barn kör exempelvis A-traktor. Bild: Aron Engman

Problem med A-traktorer – polisen skickar brev till föräldrar

Buller, hög musik och häng i parkeringshus. För att undvika problem med A-traktorer och mopedbilar i sommar skickar polisen ut brev till föräldrar i kommunen – med en tydlig uppmaning.

ANNONS

Inom kort kommer föräldrar till ungdomar i årskurs 7 och 8 i Kungsbacka få ett brev från polisen och Kungsbacka kommun, meddelar kommunen på sin hemsida.

Anledningen är att det kommit klagomål från de som störts av oljud, vårdslöshet i trafiken, dånande musik och bullrande motorljud.

Uppmanar föräldrar att provköra

Syftet med brevet är att ta upp frågor om trafiksäkerhet och vad som är viktigt att tänka på som förälder vars barn kör A-traktor, moped eller mopedbil.

”Vi vill genom det här brevet uppmana föräldrarna att prata med barnen om hur vi umgås i trafiken”, säger Mevludina Abazovic, brottsförebyggare, i pressmeddelandet.

I brevet får föräldrarna också en tydlig uppmaning:

”Vi vill påminna om vikten att nu också provköra fordonen för att se till att de är säkra”.

Problem i p-hus

Ett utpekat område där ”motorburen ungdom” skapat problem i kommunen är parkeringshuset Linden. Där har kommunen nu satt upp övervakningskameror, väktare har tagits in och det övre planet har delvis stängts av.

"Det är inte svårt att förstå att våra unga vill hänga tillsammans, från kommunens och polisens sida arbetar vi på olika sätt för att både de och övriga invånare ska trivas och uppleva Kungsbacka som trygg kommun”, säger Mevludina Abazovic i pressmeddelandet.

LÄS MER:A-traktor körde i 70 på länsväg 158

LÄS MER:Kungsbackas otryggaste platser – enligt invånarna

LÄS MER:Ökad otrygghet – så här säger Kungsbackaborna: ”Dåligt rykte förr”

ANNONS