Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Premiär för ny food truck: ”Redan blivit väldigt poppis”

Nästa food truck har rullat in på Kungsbacka torg. Den heter ”Meals on wheels” och det är Rebecca Cassaras som ligger bakom det rullande köket som kommer direkt från gårdsbutiken hemma i Frillesås.

Den 17 juni i förra året slog Rebecca Cassaras, 25 år, upp portarna för den nya gårdsbutiken ”RC kött och chark” hemma på hästgården i Frillesås. Hon har en bakgrund som hästuppfödare och är småbarnsmamma till två tvillingar.

– Jag öppnade ungefär samtidigt som pandemin drog i gång, men jag har bara sett fördelar. Jag tror att många har velat åka och handla hos lokala och lite mindre butiker ute på landet, säger Rebecca Cassaras.

LÄS MER: Kuggaviksgården i Åsa har olika food trucks hela sommaren

Under tisdagsförmiddagen var det dags för butiken att ta ett kliv bort från gården och rulla in på Kungsbacka torg för allra första gången. Matvagnen ”Meals on wheels” fungerar som ett komplement och kommer vara på torget varje tisdag, och eventuellt torsdagar längre fram.

Vill åka runt till olika ställen

– Vi har pratat om det här sen vi öppnade gårdsbutiken egentligen. Tanken är att ha en food truck som man kan åka runt med till olika ställen och vi har pratat om att till exempel åka ut till företag, privatpersoner och marknader, säger hon.

Food truck.
Mats och Anette Åhman från Lindome var på besök i Kungsbacka och köpte lunch från matvagnen på tisdagen. Bild: Sanna Puoskari

I det lilla rullande köket kan man hitta nyslungad och närproducerad honung, ekologisk olivolja från Grekland, korvar, högrevsburgare och karré – för att nämna några.

Mats och Anette Åhman från Lindome köpte en högrevsburgare med pommes frites och grillspett gjort på fläskkött. De har aldrig besökt gårdsbutiken tidigare, men råkade få syn på matvagnen som stod parkerad på torget.

LÄS MER: Mer mat på stan – nu blir det lättare ställa upp food trucks

”Jag har valt ut alla de bästa råvarorna”

Under dagen var det några Kungsbackabor och nyfikna besökare som stannade för lunch, middag eller för att köpa med sig andra delikatesser. Rebecca berättar att det redan har varit många som varit där och provsmakat, köpt med sig mat eller bara varit nyfikna på att höra vad de har att erbjuda.

– Vi har sålt väldigt gott och blandat, men det har redan blivit väldigt poppis. Det var en som kom förbi här förut och sa att han hade hört att det fanns god korv här, säger hon.

LÄS MER: Premiär för ny food truck i Kungsbacka

Själva food trucken är där på prov – men Rebecca hoppas och tror att hon kommer kunna åka runt till fler platser i Kungsbacka.

– Mina förhoppningar är att så många som möjligt ska uppskatta maten. Jag har valt ut alla de bästa råvarorna, säger hon.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.