Premiär för ny food truck i Kungsbacka

Vilken dag kan vara bättre som premiärdag för ett nystartat våffelbageri än våffeldagen? Annie Helanders mintgröna och runda lilla vagn var en välkommen nykomling bland Kungsbackas food trucks på torsdagen, med både mat- och dessertvåfflor på menyn.

ANNONS
|

LÄS MER:Tivolibelysning ska lysa över Storgatan

Våffeldagen passerade inte obemärkt förbi Kungsbacka. Från den nya lilla matvagnen Våffleriet i Badhusparken langades våfflorna ut i en strid ström.

Annie Helander är glad där hon står i vagnen och häller ny smet i våffeljärnet. Hon har bara haft öppet en kvart och det står redan ett tiotal sugna kunder utanför luckan – med behörigt avstånd från varandra, ska sägas.

Meningen var egentligen att göra något helt annat. Annie pluggade besöksnäring förra året men när pandemin kom fick hon tänka om.

– Jag var sugen på att starta eget och ville hitta något som skulle kunna funka med restriktionerna, så jag bestämde mig för att köpa en food truck. Jag tänkte att det skulle funka bra nu, när folk måste träffas ute.

ANNONS

Det är belgiska våfflor det handlar om, de som är lite högre och fyrkantiga. Sju olika sorter står på menyn och det är inte bara dessertvåfflor med färska bär och grädde utan även matvåfflor med getost eller skagenröra, för den som hellre vill ha en lunch än fika. Alla våfflor finns också som gluten- och laktosfria alternativ.

Våffel-trucken kommer att pendla mellan Kungsbacka och Varberg. Annie har inte spikat schemat helt, men man hittar henne sannolikt på torget på fredagar och i Badhusparken i Kungsbacka på onsdagar och torsdagar.

Ska du äta våfflor idag?
Bild: Malin Vive

Fredrik Svensson och Simon Johansson

0
– Absolut, självklart! Det blir våfflor med sylt och grädde efter jobbet i dag. Jordgubbssylt är bäst.
Ska du äta våfflor idag?
Bild: Malin Vive

Laila Hvid

0
– Jag tänker äta våfflor när jag kommit hem i eftermiddag. Jag tycker att de är godast med drottningsylt.
Ska du äta våfflor idag?
Bild: Malin Vive

Jytte Lindholm

0
– Nej jag brukar faktiskt inte äta våfflor, inte ens på våffeldagen. Bullar är bättre.
Bild: Malin Vive

Vanessa Hernandez, Maria Königsson och lilla Kenai

0
– Våfflor är jättegott. Det är våffeldagen idag, så klart vi ska ha en våffla!

LÄS MER:Hon öppnar kafé med tokiga tårtor i Kungsbacka

LÄS MER:Tre spännande företag etablerar sig i nya kvarteret

ANNONS