Polisinsats vid Kollaskolan – misstänkt sexuellt ofredande

En polisinsats inleddes vid Kollaskolan på fredagsförmiddagen efter uppgifter om ytterligare ett fall av sexuellt ofredande.

ANNONS

Händelsen inträffade på fredagsförmiddagen och polisen inledde omedelbart en insats. En flicka som är elev på skolan ska ha blivit utsatt för sexuellt ofredande av en man.

Brottet ska ha ägt rum i närheten av skolan men polisen är förtegen om omständigheterna.

– Det är en elev som har anmält det här, nu ska vi prata med alla inblandade, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson polisregion Väst.

Polisen har gjort sökningar med hund runt skolområdet utan resultat.

– Hund har sökt av där efter spår, men de fick inte upp något, säger Gustafsson.

En anmälan om sexuellt ofredande av barn är upprättad. Ingen har för närvarande gripits.

Har ni fått signalement?

– Det finns uppgifter.

Har ni någon misstänkt identitet på personen?

– Nej.

– Det pågår en förundersökning för andra liknande fall, det är naturligtvis sådana vi kopplar ihop det här. Men först och främst måste vi säkra vad som faktiskt hänt, fortsätter han.

Föräldrar informerade

Rektorerna på Kollaskolan har under fredagen skickat ut information till föräldrar om det inträffade.

– Vi agerade direkt efter, helt enligt våra rutiner. Vi agerar snabbt på sådana saker, säger Malin Johansson, rektor årskurs 4 till 6.

Sedan i juni har över tio fall av misstänkta sexuella ofredanden på offentliga platser ägt rum i Kungsbacka. Elever på Kollaskolan har också utsatts tidigare.

– På samma sätt som i veckan går vi ut med information till vårdnadshavare, har ett tätt samarbete med polisen och de tar över ärendet och ger oss informationen vi behöver, säger Malin Johansson.

– Vi har ett tätt samarbete med personalen som pratar med barnen. Så de är trygga och nära barnen. Sedan det uppdagades första gången har personalen arbetat aktivt med det.

När Kungsbacka-Posten är på plats vid skolans område och möter förbipasserande blir de chockade och upprörda när de hör om händelsen.

– Det är inte klokt att det händer sånt här i trygga Kungsbacka, säger en av dem.

LÄS MER:Okänd person närmade sig barn på Kollaskolan

LÄS MER:Polisen utreder tio fall av sexofredanden mot barn: ”Manipulativa”

ANNONS