I sociala medier varnar polisen för att höstens inbrottsvåg har börjat.
I sociala medier varnar polisen för att höstens inbrottsvåg har börjat. Bild: Stefan Bennhage

Polisens varning: höstens inbrottsvåg har börjat

Kungsbackapolisen varnar för att höstens inbrottsvåg redan har börjat. Så här långt har flera adresser i centrala Kungsbacka drabbats och nu manar myndigheten till ökad vaksamhet när mörkret tätnar.
– Lås din dörr även om du är hemma och ha inte en massa guld eller kontanter lättillgängligt, skriver polisen i en varning på sociala medier.

ANNONS

Enligt polisen handlar det just nu om inbrott som framför allt skett dagtid, mellan 10 och 15 och dessutom fredag till söndag. De drabbade adresserna ligger alla i och omkring centrala Kungsbacka. På Facebook skriver polisen att de fått anmälningar om inbrott från bland annat Bäckmans Gård i Varla, Syréngatan och Rosengatan i Hålabäck och från Munins väg i Kolla.

LÄS MER:Polis stannade bil – var fylld med misstänkt stöldgods

”Ofta sker de under tider som målsägande är ute och handlar eller gör andra lokala ärenden”, varnar polisen, som inte utesluter att det handlar om flera gärningspersoner som samarbetar kring de fräcka bostadsinbrotten.

LÄS MER:Polisen varnar: Tjuvar stjäl arbetsverktyg

Det kan ske genom att tjuvarna till exempel bevakar personer som går in i en butik, och snabbt slår fram deras hemadress via nätet. Det ger gärningsmännen tid att i lugn och ro begå inbrotten innan lägenhetsinnehavaren hinner hem.

ANNONS

Det gärningsmännen framför allt söker är föremål som är snabba och enkla att få med sig, till exempel guld, smycken eller kontanter.

Polisen manar nu till ökad vaksamhet och samarbete ute i Kungsbackas bostadsområden.

LÄS MER:Oväsen vid Kullaviksskolan – två misstänks för narkotikabrott

”Lås din dörr, både när du är hemma och när du lämnar din bostad, märk upp dina ägodelar, tänd upp lamporna och se till att ha lite koll på varandras bostäder om någon reser bort” skriver polisen, och påminner om att ”ha inte en massa kontanter eller guld lättillgängligt hemma”.

I samband med varningen om inbrottsvågen passar polismyndigheten också på att varna för bedrägerier mot äldre, en annan brottslighet som ökat på senare tid.

”Har du seniorer i ditt område, tipsa dem om hur man kan minska bedrägerier och inbrott och påminn om att bank och polis aldrig söker upp personer i sina hem för att hämta eller lämna gods, bankkort eller kontanter”, avslutar Kungsbackapolisen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS