Polisens uppmaning: Ansök om pass redan nu

Det finns mängder av passtider i Kungsbacka. För att undvika kaos till våren vill polisen att folk skaffar pass redan nu.
– Vi gör allt för att inte hamna i liknande situation, säger Morgan Orvenholt på polisen.

ANNONS
|

Den som vet med sig att den ska resa till sommaren ska ta tillfället i akt, uppmanar polisen.

– Vi vill uppmana alla som har tankar på att resa till våren eller sommaren att redan nu ansöka om resehandlingar. Detta för att minska väntetiderna när väl nästa högsäsong drar igång, säger Morgan Orvenholt på polisen i region Väst i ett pressmeddelande.

Under våren inledde polisregion Väst en så kallad särskild händelse för att hantera alla passansökningar. Insatsen innebar mer personal och längre öppettider, men trots det fick många kämpa hårt för att få resehandlingar i tid.

Många tider i Kungsbacka

För att undvika enorma väntetider på pass till våren vill polisen att resenärer börjar planera redan nu. För den som vill ansöka om nytt pass i Kungsbacka finns mellan 20 och 30 lediga tider per dag innan helgen.

ANNONS

Trots fler tider är det fortsatt lång leveranstid generellt sett. För den som beställer ett pass i dag levereras passet först i mitten av december, enligt polisen.se.

‒ Leveranstiderna är fortsatt långa. Vi publicerar löpande aktuella leveranstider på polisen.se. Vi ser också att det även är många som inte hämtar ut sina pass och att vi i slutändan kanske får makulera pass som ligger, säger Morgan Orvenholt.

LÄS MER:Julbelysningen i fara när Kungsbacka kommun elsparar: ”Vi tittar på allt”

LÄS MER:Dan producerar och säljer egen el – med hjälp av solpaneler: ”En guldmaskin”

LÄS MER:Dovile från Kungsbacka fast i Alanya: ”Det gör ont i hjärtat”

ANNONS