Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Lerums Tidning / Arkivbild.
Bild: Lerums Tidning / Arkivbild.

Polisen varnar allmänheten för ”Tafsardagen”

Polisen varnar för en så kallad ”Tafsardag” i sina sociala kanaler. Den här dagen är planerad och man uppmanas att tafsa på andra – vilket är ett brott.

På sin Facebook och Instagram skriver polisen att en ”Tafsardagen” är planerad till någon gång i närtid. Det vanligaste datumet som har cirkulerat är den 15 april.

Polisen berättar att de har sett flera typer av utmaningar som sprids på sociala medier. De här utmaningarna kan också kallas ”challenges”.

På sina egna sociala kanaler skriver de: ”Just nu utmanas killar att tafsa på tjejer i skolan och sedan sprida film på övergreppet.”

De listar också vad detta kan innebära för typ av brott: ”Att tafsa på någon är sexuellt ofredande. Att filma när man gör det kan vara kränkande fotografering. Att sedan sprida filmen är olaga integritetsintrång och/eller barnpornografibrott”.

Polisen informerar också hur man kan göra för att sätta stopp för detta brott. Det kan man göra genom att prata med sitt barn eller barn i sin närhet – berätta att det är ett brott. Var uppmärksam på vad som händer både i skolan och på nätet. Och om ett barn blir utsatt för brottet – hjälp till att polisanmäla.