Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Teo Kristjansson

Polisen larmades om våldtäkt i centrala Kungsbacka

Polisen larmades om en våldtäkt under söndagsmorgonen. Den ska ha ägt rum i de centrala delarna av Kungsbacka och en kvinna fick föras till sjukhus i samband med händelsen. På tisdagen fanns ännu ingen gripen för brottet.
– Vi ska hålla en del förhör framöver och jobba vidare med eventuella tekniska undersökningar, säger förundersökningsledare, Suzanne Redenfors.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 06.00 som polisen larmades om en våldtäkt i Kungsbacka. Till en början var polisen förtegen om vad som hade hänt.

– Vi ska ha fått in ett larm om en våldtäkt i Kungsbacka, säger Per-Alexander Treptow, stationsbefäl i Varberg, som svarar för Kungsbackapolisen, runt klockan 8.30.

De ville inte gå ut med mer information om händelsen just då.

– Det är en kvinnan som ska ha träffat på en man som har tvingat sig på henne, säger Per-Alexander Treptow till Kungsbacka-Posten senare.

LÄS MER:Stökigt Kungsbacka i natt – flera i fyllecell

Kvinnan fördes till sjukhus

Kvinnan som blev utsatt för brottet är i 20-årsåldern, och ska ha träffat mannen i centrala Kungsbacka. På något sätt ska kvinnan och mannen hamnat tillsammans i en bil.

ANNONS

– De har färdats i en bil. Hon ska ha tagit sig därifrån när hon såg en möjlighet och då sprang hon från platsen. Det är oklart hur hon hamnade i bilen. De har satt sig där på något sätt. Det här skedde mot hennes vilja, säger Per-Alexander Treptow.

Kvinnan fick föras till sjukhus.

LÄS MER:Stökigt Kungsbacka i natt – flera i fyllecell

Polisen: ”Mycket är fortfarande oklart”

Det var kvinnans kompis som larmade polisen.

– Det är rubricerat som en våldtäkt än så länge. Men det är mycket som fortfarande är oklart. Han ska inte ha slagit henne, men det har skett sexuellt närmande mot hennes vilja, säger polisen Per-Alexander Treptow.

Polisen har skrivit en anmälan om våldtäkt och fortsätter utreda händelsen. De misstänker att brottet kan ha skett någon gång från klockan 24.00 till någon gång på morgonen. Enligt polisen är gärningspersonen okänd för kvinnan.

Ingen gripen på söndagskvällen

Vid 18-tiden på söndagen hade polisen fortsatt ingen misstänkt eller gripen för brottet.

– Just nu är detta ett spaningsärende. Vi jobbar ganska brett med detta för att kunna få in så många uppgifter som möjligt. Vi ska prata med vittnen och med målsäganden, och har ingen misstänkt i nuläget, säger Marie Nilvé, jourhavande förundersökningsledare på krimjouren i Halland, på söndagskvällen.

Fortsatt arbete med förhöra vittnen

Under tisdagen hade fortfarande polisen fortfarande ingen misstänkt gärningsman.

ANNONS

– Vi ska hålla en del förhör framöver och jobba vidare med eventuella tekniska undersökningar. Mer kan jag inte säga i dagsläget, säger förundersökningsledare, Suzanne Redenfors.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS