Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Linnéa Hjortstam

Polisen kontrollerade A-traktorer: 11 av 13 underkändes

Under vecka 33 har polisen nationell trafikvecka. Som en del i detta stod man under torsdagsmorgonen utanför Elof Lindälvs gymnasium och kontrollerade A-traktorer. 11 av 13 underkändes – på en höll motorhuven på att ramla av.

ANNONS
|

LÄS MER:A-traktorförare försökte köra ifrån polisen i 110 kilometer i timmen

Mellan den 16 och 22 augusti genomför polisen en nationell satsning med fokus på trafiksäkerhet och hastighet. Som en del i satsningen har Kungsbackapolisen bland annat kontrollerat A-traktorer och mopeder och under torsdagsmorgonen stod de utanför Elof Lindälvs gymnasium. De kontrollerade sammanlagt 13 A-traktorer, varav 11 hade brister som som var så pass allvarliga att de kommer behöva åtgärdas.

– De har fått en kontrollbesiktning för att de hade brister, säger Johan Holmbäck, stationsbefäl vid polisen i Kungsbacka.

De brister som upptäcktes var bland annat trasiga lampor, solfilm där det inte är godkänt att ha det, att fordonet saknar fjädring eller att det är så mycket rostskador att det är risk att fordonet havererar.

ANNONS

LÄS MER:Kommunpolisen om bråket om A-traktorer: ”Det är riktigt illa”

– En hade en huv som höll på att släppa.

Man får ingen böter för att huven håller på att släppa?

– Den här gången har vi valt att tänka mer på deras säkerhet och har valt att bara besiktiga och de har inte fått böter de här ungdomarna, säger Johan Holmbäck och fortsätter:

– De har fått möjlighet att fixa till det och besiktiga.

Mopeder körde för fort

Johan Holmbäck berättar att i och med den nationella satsningen som pågår så har hela veckan gått i trafikens tecken. Framför allt har man fokuserat på att kontrollera fordon i närheten av skolor, förskolor och övergångsställen.

– Såna ställen där det rör sig folk på eller i anslutning till vägbanan.

LÄS MER:Intresset för mopedbilar växer explosionsartat – har ökat 1 700 procent

Som en del i satsningen har man även stått på olika ställen och kontrollerat hastigheter. Under dagen har man i de här kontrollerna stoppat två mopeder som kört för fort. Den ena stoppades precis som A-traktorerna utanför Elof Lindälvs gymnasium under morgonen och den andra på Sandövägen i Vallda under eftermiddagen.

– Det är två pojkar i 15-årsåldern.

Mopederna har gått mellan 10 och 15 kilometer i timmen för fort, alltså 55-65 km/h. Den ena mopeden kunde man kontrollera direkt på plats och den andra har man tagit i beslag för vidare undersökning.

ANNONS

Ungdomarna misstänks nu för olovlig körning.

– De kommer att kallas tillsammans med sina föräldrar till förhör om vad de har gjort med mopederna och liknande, säger Johan Holmbäck.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS