Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis stoppade bil – vinkelslip och glaskrosshammare i beslag

Polispatrullen fattade misstankar mot bilen på Varbergsvägen – och stoppade den. I bilen hittade polisen vinkelslip, glaskrosshammare och avbitartång, bland annat.
– Patrullen får känslan av att de här individerna eventuellt kan tänkas vara ute och ställa till med otyg, säger Hans-Jörgen Ostler vid polisen.
”Något som inte stämmer kring individerna”

Det var vid ett rutinstopp strax efter halv två natten till fredagen som de misstänkta ”brottsverktygen” påträffades i bilen.

– Polisen har sett något som inte stämmer och bestämt sig för att stoppa bilen. Exakt vad kommunicerar de inte via händelserapporten, men något har fångat deras intresse och de kontrollerar föraren, säger Hans-Jörgen Ostler polisens presstalesperson i region Väst.

I bilen färdades fyra män, alla kontrollerades av polisen.

– Vad jag förstår är det något som inte stämmer kring individerna. Jag kan göra en liknelse: Om man säger att man ska till badstranden och bada, men har tjocka vinterkläder, så stämmer det dåligt överens, säger Hans-Jörgen Ostler.

Förhindrade brott

Polispatrullen beslutade sig för att kontrollera bilen och de hittar då en rad olika ”brottsverktyg”, berättar Hans-Jörgen Ostler.

– Det är vinkelslip, glaskrosshammare och avbitartång, bland annat. I normalfallet är inte vinkelslip alltid ett brottsverktyg, det beror på sammanhanget och givet detta sammanhang gör patrullen en bedömningen som nog är helt korrekt, säger han.

Han berömmer också poliserna.

– Det är ett jädrigt bra arbete, skulle jag säga, av patrullerna. Det är nog flera boende i kommunen som slipper krångel och besvär till följd av den här patrullens alerta agerande, säger Hans-Jörgen Ostler.