Plötsligt snöfall i natt – mer att vänta under dagen

i natt slog ett plötsligt snöfall till på flera håll längs Västkusten. Under tisdagen är mer att vänta, meddelar SMHI.
– Det kommer att komma en hel del nederbörd, säger vakthavande meteorolog Magnus Joelsson.

ANNONS
|

Ett plötsligt snöfall tog ännu vakna västkustbor på sängen under tisdagsnatten. En stund efter midnatt började det snöa bitvis kraftigt på flera håll vid kusten, däribland Göteborg, Kungsbacka och Tjörn.

– I Stora Höga och på Tjörn har det kommit rätt mycket faktiskt, uppemot två centimeter bara den senaste tiden. I Kungsbacka är det än så länge lite mindre, men där har det börjat ganska nyligen, säger Joelsson runt 01-tiden.

För Göteborg väntas detta nederbördsområde ha dragit förbi runt 04-tiden, men framemot dagen rör sig ett nytt lågtryck in över landet.

– Det kommer att komma en hel nederbörd under tisdagen, det kan bli ganska kraftigt. Som mest intensivt ser det ut att bli på Orust och Tjörn, men också i Göteborg och egentligen hela Västkusten, säger Joelsson.

ANNONS

Kort uppehåll – sen mer nederbörd

Enligt meteorologen är det i nuläget svårt att säga vilka områden som får mestadels regn, och vilka som får mestadels snö. Man vet inte heller om snön ligger kvar särskilt länge.

– I och med att det är ganska varmt tror vi kanske inte att det lägger sig i någon större utsträckning, men lokalt kan det bli upp till vad vi brukar kalla kraftigt snöfall.

På onsdag väntas ett uppehåll, innan ett kraftigt nederbördsområde drar fram under torsdag och fredag. Det väntas även bli relativt blåsigt.

– Men det blir inte som det var i helgen, det tror vi inte, säger Magnus Joelsson.

ANNONS